Edi Simcic Duet Lex 2019
Edi Simcic Duet Lex 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 14%
- Bordeaux rode blends
- Merlot 80%,
- Cabernet Sauvignon 10%,
- Cabernet Franc 10%
- Edi Simcic
- Primorski
- Slovenië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Merlot 80%
Cabernet Sauvignon 10%
Cabernet Franc 10% - Wijnhuis: Edi Simcic
- Regio: Primorski
- Land: Slovenië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Merlot 80%
Cabernet Sauvignon 10%
Cabernet Franc 10% - Wijnhuis: Edi Simcic
- Regio: Primorski
- Land: Slovenië
Edi Simcic stichtte zijn gelijknamige wijnmakerij in de Sloveense heuvels van Gorizia in 1990 met slechts 9 hectare land. In de loop der jaren heeft de familie langzaam extra wijngaarden toegevoegd om het landgoed uit te breiden tot 30 hectare en Edi heeft gezelschap gekregen van zijn zoon Aleks, een getalenteerde jonge wijnmaker. Deze regio, die vlak bij de Italiaanse grens ligt, is een van de meest gewaardeerde wijnbouwgebieden van het land dankzij het mediterrane klimaat en de beschutte ligging die bescherming biedt tegen de krachtige Bora-winden.
Edi en Aleks Simcic hanteren een gedurfde maar traditionele benadering van het wijnmaken, waarbij zowel hun rode als hun witte wijnen langdurig op eikenhout rijpen en op eikenhout fermenteren. Hun Duet Lex is een pittige Bordeaux-stijl blend samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. De jonge wijn wordt tot 42 maanden in nieuwe eiken vaten gerijpt om een intense en gelaagde stijl te creëren met rijke fruitsmaken gekruid met bakkruiden en geroosterde noten van het rijpingsproces.
Cassis, rokerige tabak en kruiden uit een sigarenkistje bepalen de neus, terwijl de eerste slok een royale volle body onthult, zachte tannines en een gedefinieerde structuur die goed zal reageren op langere rijping in de kelder. De complexe lagen van donker fruit, kruiden en aardse hints zullen zich in de loop der tijd blijven ontwikkelen en komen het best tot hun recht als je de fles een uur voordat je de wijn wilt serveren opent en decanteert.
Great as always!