Rosé wijn
Rosé wijn wordt meestal gemaakt door zwarte druiven te pletten en het sap enkele uren in contact te laten komen met de schillen. Dit onttrekt smaak, tannine en kleur aan de schillen, waardoor wijnmakers de gewenste tint en smaak van de wijn kunnen aanpassen door het contact met de schillen te vergroten of te verkleinen. Een andere minder gebruikelijke methode is de eerste extractie van het sap om een rode wijn te maken. Rosé wijnen worden meestal jong gebotteld of kort gerijpt in roestvrijstalen tanks of neutrale vaten. Koop roséwijnen en combineer ze met verse zeevruchten, gegrilde vis, sushi, pittige Aziatische curry's en kipgerechten.
Belangrijke roséwijnregio's
De bekendste roséregio is waarschijnlijk de Provence in Zuid-Frankrijk, die elegante lichtroze wijnen produceert met veel frisheid en aroma. Whispering Angel is een van de populairste roséwijnen in Frankrijk. Spanje is de tweede grootste producent van rosé, waarvan de meeste in een rijkere stijl, gerijpt in eikenhouten vaten, in de regio's Rioja en Navarra worden geproduceerd. Andere belangrijke regio's zijn Californië, bekend om zijn witte Zinfandel, en delen van Italië, Chili en Australië.
Rosé wijnsoorten
Rosé wijnen worden meestal gemaakt door de zwarte druiven licht te persen en het eerste sap dat eraf loopt te extraheren. Wijnmakers kunnen de diepte en intensiteit van de kleur van de wijn vergroten door het sap langer op de schillen te laten liggen. Enkele belangrijke druivenrassen die voor roséwijnen worden gebruikt zijn Grenache, die wordt gebruikt voor de meeste roséwijnen in de Provence, en Tempranillo, die veel wordt gebruikt voor Spaanse rosés. Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir worden ook vaak gebruikt voor de productie van roséwijnen.
Ze worden ook gebruikt voor de productie van roséwijnen.
communicatie en snelheid