Cabernet Sauvignon wijnen
Cabernet Sauvignon is misschien wel de populairste rode druivensoort ter wereld, die krachtige en complexe wijnen oplevert die vaak tientallen jaren oud kunnen worden. De beste Cabernet Sauvignon wijnen zijn vol van smaak, met intense tonen van zwarte bessen, zwarte kersen en donkere bessen, stevige tannines en een hoog tanninegehalte. Cabernet Sauvignon wordt vaak gemengd met andere rode wijnsoorten, zoals Merlot, om rijkdom en zachtheid toe te voegen.
Voornaamste Cabernet Sauvignon regio's
Cabernet Sauvignon staat overal ter wereld aangeplant, maar de beroemdste voorbeelden komen van de linkeroever van Bordeaux, waar hij meestal wordt gemengd met verschillende andere soorten, zoals Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De belangrijkste appellations hier zijn St-Estephe, Pauillac, St-Julien en Margaux. Cabernet Sauvignon uit deze subregio's heeft vaak stevige tannines en tonen van tabaksbladeren of kreupelhout als gevolg van het tamelijk koele zeeklimaat. Een andere belangrijke regio voor Cabernet is Napa Valley, waar het warmere klimaat rijkere, rijpere wijnen oplevert.
Cabernet Sauvignon bij gerechten
Cabernet Sauvignon wijnen zijn over het algemeen vol en krachtig, waardoor ze uitstekend passen bij rood vlees. Het past goed bij spareribs, barbecueribs, rijke stoofpotten en wildgerechten zoals hertenvlees en zelfs wild zwijn. Het is goed om jonge Cabernet Sauvignon wijnen te combineren met dit soort stevige gerechten om tegenwicht te bieden aan de stevige tannines.
.
The order arrived within one week, so happy! Thank you! Will order again👍🏻