Charles Smith Substance Powerline Cabernet Sauvignon 2016
Charles Smith Substance Powerline Cabernet Sauvignon 2016
- 2016
- 750ml
- Rode
- 13%
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Sauvignon
- Charles Smith
- Washington
- Verenigde Staten
- Jaargang: 2016
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Charles Smith
- Regio: Washington
- Land: Verenigde Staten
- Jaargang: 2016
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Charles Smith
- Regio: Washington
- Land: Verenigde Staten
Charles Smith groeide op in Californië in de Sierra Nevada, maar pas op latere leeftijd werd hij verliefd op het wijnmaken. Hij kreeg inspiratie toen hij als manager van een rockband werkte en veel door Europa reisde, en besloot toen naar huis terug te keren en zichzelf te leren hoe hij uitstekende wijnen kon maken die konden wedijveren met de wijnen die hij onderweg had geprobeerd. Hij koos het ongerepte terroir van de staat Washington voor zijn nieuwe project, dat al snel uitgroeide tot een cultstatus onder plaatselijke wijnliefhebbers.
Sinds de eerste jaargang in 1999, toen Smith slechts 330 kisten maakte, is hij blijven innoveren en experimenteren met verschillende druiven en wijnbereidingstechnieken. Deze creativiteit en gedrevenheid is slechts een van de redenen waarom hij door de tijdschriften Food & Wine en Wine Enthusiast werd uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.
Deze krachtige single-vineyard Cabernet komt uit Smith's Substance range, die de pure essentie van elke druif en terroir vastlegt. In de neus zijn er intense tonen van zwarte bes, braam en zwarte kers, en verleidelijke hints van houtrook, tabaksbladeren en eikenhout. De eerste slok onthult een volle body met kruiden, stevige tannines en een kern van rijk zwart fruit dat blijft hangen op de tong. Probeer het bij stevige gerechten met rood vlees, zoals spareribs, pastagerechten op basis van tomaten of vleeswaren.
communicatie en snelheid