Weingut Franz Hirtzberger Honivogl Gruner Veltliner Smaragd 2021
Weingut Franz Hirtzberger Honivogl Gruner Veltliner Smaragd 2021
- 2021
- 750ml
- Witte
- 14%
- Gruner Veltliner
- Gruner Veltliner
- Weingut Franz Hirtzberger
- Wachau
- Oostenrijk
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Gruner Veltliner
- Druiven: Gruner Veltliner
- Wijnhuis: Weingut Franz Hirtzberger
- Regio: Wachau
- Land: Oostenrijk
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Gruner Veltliner
- Druiven: Gruner Veltliner
- Wijnhuis: Weingut Franz Hirtzberger
- Regio: Wachau
- Land: Oostenrijk
Het familiebedrijf Franz Hirtzberger wijnmakerij is gevestigd op een voormalige boerderij uit de 13e eeuw in de Wachau wijnstreek in Oostenrijk. Het bedrijf, dat nu wordt gerund door Franz Hirtzberger senior met zijn zoon Franz, heeft een lange wijntraditie en bezit ongeveer 20 hectare wijngaarden. In de kelder combineren ze moderne technieken met traditionele methoden, terwijl het werk in de wijngaard uitsluitend handmatig wordt gedaan.
De Grüner Veltliner druiven voor deze wijn komen van de Honivogl locatie gelegen aan de voet van de Singerriedel (een van de meest prestigieuze locaties voor Riesling productie) met een zuidelijke oriëntatie. Hier garanderen het unieke terroir en de perfecte klimatologische omstandigheden, begunstigd door de nabijheid van de Donau, de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit die worden gekenmerkt door een verrassend lange levensduur.
Honivogl Gruner Veltliner Smaragd heeft een heldere bleek goudgele kleur met helder zilveren accenten. In de neus onthult het een breed en complex aromatisch profiel met tonen van steenvruchten en tropisch fruit, citrusschillen en honing, op de achtergrond begeleid door lichte rokerige hints. In de mond is hij intens en sappig, krachtig en evenwichtig. Hij heeft een goede fruitconcentratie en een goed gedefinieerde en perfect geïntegreerde zuurgraad. De afdronk is lang en mineraal. Hij is klaar om nu te drinken in combinatie met gebakken vis of Weense escalopes, maar hij kan meer dan tien jaar in de kelder blijven.
communicatie en snelheid