Kelder tot 7 jaar.
Decanteertijd: 2 uur.
De rijkdom van deze wijn is ongetwijfeld een gevolg van de “Valpolicella Classico methode” een strenge traditie met een tweede maceratie van de druivenschillen en hergisting van de wijn zelf.
Een diep en intens kersenrood staat op de voorgrond van deze krachtige en levendige Ripasso Acinatico, gevolgd door een boeket van vanille, diverse specerijen en, geen verrassing, rode kersen. De volle, sappige smaak verwarmt zachtjes het gehemelte met bloemig, rijp rood fruit en onderliggende hints van koffie, zoethout en specerijen. Van hout afgeleide tonen en aangename tannines geven een aards randje en worden toch in evenwicht gehouden door tonen van bramen, pruimen en specerijen. Het resultaat leidt tot een ijle, fruitige expressie van scherpe en heerlijk exotische proporties. Deze Ripasso heeft een gedurfde impact die rustieke charme en intensiteit verleent aan zijn karakter, samen met een concentratie van levendige zuren.
Met zo'n diepe, complexe set van verschillende smaken past deze medium-bodied wijn goed bij een reeks gerechten, waaronder gegrild vlees, zachte en milde kazen, rijke vis zoals tonijn of zalm, schelpdieren en stevige pastamaaltijden. Een wijn van uitstekende waarde die nu kan worden gedronken of die tot ver in 2020 sierlijk kan ouderen.
Great as always!