Gaja Dagromis Barolo 2019
Gaja Dagromis Barolo 2019
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Barolo
- Druiven: Nebbiolo
- Wijnhuis: Gaja
- Regio: Piemonte
- Land: Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Barolo
- Druiven: Nebbiolo
- Wijnhuis: Gaja
- Regio: Piemonte
- Land: Italië
Een intens rode kleur, de neus toont florale tonen maar met rijp rood en zwart fruit, kruiden, specerijen en zelfs een vleugje zoethout. Smaken van rijp fruit, kruiden en vanille met hints van tabak en leer. De zijdeachtige tannines zijn goed geïntegreerd en in balans met een hoog alcoholpercentage en een geweldige zuurgraad. Dit leidt tot een lange, aanhoudende afdronk met een vleugje kruiden aan het eind.
Een fantastische match met rijke stoofschotels van rundvlees, biefstuk, wild, rijke kaas en wild.
Het wijnmaakproces begint met handgeoogste druiven, waardoor ze in de best mogelijke conditie bij de wijnmakerij aankomen. De gisting vindt plaats in stalen vaten met temperatuurregeling gedurende 3 weken, waarna de wijn eerst 12 maanden rijpt in eikenhouten barriques, gevolgd door nog eens 12 maanden in grote eikenhouten vaten.
De naam van deze wijn komt van de familie waarvan de wijngaarden zijn gekocht. De familienaam was Gromis en de naam DaGromis vertaalt naar "thuis bij de familie Gromis". De Nebbiolo druiven waarvan DaGromis wordt gemaakt komen van twee zeer oude wijngaarden in Serralunga en La Morra. De wijngaarden liggen op het zuidoosten en zuidwesten en liggen bijna 1000 voet en 1500 voet boven de zeespiegel. Het resultaat hiervan is veel zonneschijn die de druiven doet rijpen, maar met de verkoelende effecten van de hoogte, en gecombineerd met de klei- en mergelbodem, is de geproduceerde wijn een klassieke Barolo.
communicatie en snelheid