Chateau Brown 2019
Chateau Brown 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Bordeaux rode blends
- 65% Merlot,
- 32% Cabernet Sauvignon,
- 3% Petit Verdot
- Chateau Brown
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Merlot
32% Cabernet Sauvignon
3% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Brown
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Merlot
32% Cabernet Sauvignon
3% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Brown
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Oorspronkelijk gesticht in de late Middeleeuwen, toen Aquitaine toebehoorde aan de Engelse kroon, is Chateau Brown genoemd naar de rijke vroegere eigenaar, de Schotse wijnhandelaar John Lewis Brown die in de 18e eeuw naar Bordeaux verhuisde. Het landgoed had het een paar eeuwen moeilijk en raakte in verval, voordat het nieuw leven werd ingeblazen onder Bernard Barthe en meer recentelijk de familie Mau, die sinds 1897 beroemde wijnhandelaren in Bordeaux zijn.
Hoewel het kasteel voorheen vooral bekend stond om zijn witte wijnen, heeft het zich de laatste jaren toegelegd op het verbeteren van zijn rode wijnen. Het landgoed ligt in Pessac-Léognan en heeft 29 hectare wijngaarden met voornamelijk Cabernet Sauvignon en Merlot, die de basis vormen van deze cuvee, samen met een vleugje Petit Verdot. Het fruit wordt gevinifieerd in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten met rijping in 40% nieuwe Franse eiken vaten gedurende 12-16 maanden, afhankelijk van het oogstjaar.
Chateau Brown wordt meestal gemaakt in een klassieke Pessac-Léognan stijl met veel kracht en tannines in evenwicht met een zekere mate van frisheid. In de neus zijn er veel tonen van donkere kersen en geplette bessen, samen met hints van menthol, kreupelhout en gedroogde kruiden. De eerste slok onthult een volle body, pittige tannines en een stevige structuur die goed zou reageren op verdere opslag in een kelder. Drink nu bij stevige rode vleesgerechten of wild zoals wild en everzwijn.
Great as always!