Tapiz Las Notas de Jean Claude 2019
Tapiz Las Notas de Jean Claude 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 15.3%
- Bordeaux rode blends
- 69% Merlot,
- 22% Cabernet Franc,
- 8% Cabernet Sauvignon,
- 1 % Petit Verdot
- Tapiz
- Mendoza
- Argentinië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15.3%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 69% Merlot
22% Cabernet Franc
8% Cabernet Sauvignon
1 % Petit Verdot - Wijnhuis: Tapiz
- Regio: Mendoza
- Land: Argentinië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15.3%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 69% Merlot
22% Cabernet Franc
8% Cabernet Sauvignon
1 % Petit Verdot - Wijnhuis: Tapiz
- Regio: Mendoza
- Land: Argentinië
Bodega Tapiz is een Argentijns wijnhuis gevestigd in Tupungato, in de regio Mendoza, en sinds 2003 eigendom van Dr. Patrícia Ortiz. De wijnen worden gemaakt door een oenologisch team onder leiding van Fabian Valenzuela, met advies van Jean Claude Berrouet, al meer dan 40 jaar hoofd wijnmaker van Chateau Petrus.
De wijn is een blend van Merlot, met toevoegingen van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De druiven komen van de San Pablo wijngaard, gelegen op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau in de Uco Vallei, in het wijngebied Mendoza. De nabijheid van de Andes en de hoogte garanderen hier lage nachttemperaturen die resulteren in wijnen met een grote aromatische intensiteit, met een diepe kleur en een uitstekende structuur, die lang kunnen rijpen. De wijn rijpt 11 maanden in Franse eikenhouten vaten.
Tapiz Las Notas de Jean Claude is een wijn van grote intensiteit en rijkdom die het potentieel van zijn land van herkomst volledig tot uitdrukking brengt. Het aromatische profiel is complex met tonen van vers rood fruit, frambozen, cassis en truffels, vergezeld van delicate kruidige nuances. Ten slotte voegt de rijping op eikenhout tonen van koffie en chocolade toe. In de mond is de wijn krachtig, maar tegelijkertijd evenwichtig en elegant met zachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam intens. Probeer hem bij gegrild vlees, vooral rundvlees, en lamsvlees.
Great as always!