Kosjere wijnen
Kosjere wijnen moeten worden geproduceerd volgens strikte Joodse dieetwetten, bekend als "kashrut". Deze regels bepalen wie de wijn tijdens en na de vinificatie mag hanteren en met welk doel. In de meeste gevallen moeten gecertificeerde kosjere wijnen worden geproduceerd door, of moet het wijnbereidingsproces onder toezicht staan van Sjabbat-waarnemende Joden. Alles wat bij de wijnbereiding wordt gebruikt, zoals gist of klaringsmiddelen, moet ook koosjer zijn.
Kosjere wijngebieden
Traditioneel werden koosjere wijnen gemaakt in een zeer zoete stijl, maar dit is de laatste jaren veranderd door de opkomst van nieuwe en innovatieve koosjere wijnhuizen. Veel daarvan zijn gevestigd in Israël, waar de vraag naar droge koosjere wijnen van hoge kwaliteit jonge wijnmakers heeft aangemoedigd om te experimenteren. Belangrijke subregio's in Israël zijn de Judeese heuvels, de Golanhoogten en het Galilea. Je kunt ook uitstekende kosjere wijnen kopen in delen van Spanje, Italië en Californië.
Kosjere wijn-spijs combinaties
Kosjere wijnen worden vaak gekocht om te genieten bij traditionele gerechten op Joodse feestdagen. Kosjere rode wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot of Syrah passen over het algemeen goed bij stevige gerechten zoals cholent of brisket. Kosjere witte wijnen van Chardonnay of Sauvignon Blanc gaan goed samen met aardappelkoekjes of gegrilde vis.
Kosjere witte wijnen van Chardonnay of Sauvignon Blanc gaan goed samen met aardappelkoekjes of gegrilde vis.
Sehr schnelle Lieferung zum gewünschten Termin, der Wein war sehr gut verpackt, die Zusammenstellung war wie bestellt