Kelder tot 6 jaar.
Decanteertijd: Een uur.
Diep, intens karmozijnrood van kleur, de weloverwogen neus draagt elegante hints van chocolade, vanille, donker gebrande koffie onder de deskundig gemengde druivenrassen. Verse, levendige kruiden en cassis, zoethout en minerale tonen dragen bij aan het heerlijke, levendige aroma dat de intensiteit van de aroma's alleen maar versterkt. Smaken van rijpe bessen breiden zich uit tot een vol mondgevoel dat een geconcentreerd gehemelte biedt met een intense kern van rijpe rode en zwarte bessen. Aroma's van tabaksblad en zwarte kers kruisen elkaar langs het strak verweven gehemelte, met uitbreidende, doordringende expressies die langs een lange, zuivere lijn naar voren blijven komen. De wijn is goed ondersteund en draagt een precieze, deskundig gemaakte structuur die belooft te groeien met intensiteit, terwijl hij zijn toegankelijkheid behoudt. Dit oogstjaar profiteerde van een perfect groeiseizoen, en het rijpe fruit is ideaal gecultiveerd tot een vakkundig gemaakte wijn. Een fijne, schone, aanhoudende afdronk wordt gedragen door rijpe, poederachtige tannines die deze krachtige wijn ondersteunen, waarvan de zijdezachte zuren doorwerken tot het einde.
Bekend als een van Nieuw-Zeeland’s topwijnen met een uitzonderlijke waarde, is de 2013 TeMata Awatea een wijn die een van die bekende en geliefde selecties is die van de plank vliegt. En met reden. Gerijpt 15 maanden in ongeveer 35% nieuwe Franse eikenhouten barriques. Deze elite Bordeaux blend werd voor het eerst gemaakt in 1982 van een enkele wijngaard en is nu het hoogtepunt van meer dan 30 percelen. Een zeer goede wijn, en een uitstekend oogstjaar, zeker voor de prijs. Lekker bij rood vlees, harde kazen en pasta.
communication en speed ol service