David Sterza Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2021
David Sterza Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2021
- 2021
- 750ml
- Rode
- 14%
- Valpolicella
- Valpolicella Blend
- David Sterza
- Veneto
- Italië
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Valpolicella
- Druiven: Valpolicella Blend
- Wijnhuis: David Sterza
- Regio: Veneto
- Land: Italië
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Valpolicella
- Druiven: Valpolicella Blend
- Wijnhuis: David Sterza
- Regio: Veneto
- Land: Italië
Een klassieke Valpolicella blend van Corvina, Corvinone en Rondinella. Er zijn zelfs historische documenten waaruit blijkt dat de oude Romeinen van deze wijnstijl hielden.
De wijn is intens robijnrood van kleur, barstensvol rijp fruit, kersen en bramen met warme kruiden van kruidnagel, nootmuskaat en gember (een handelsmerk van alle Valpolicella-wijnen) en hints van pijptabak. Het gehemelte explodeert met cassis, framboos en warme kruiden met bittere tertiaire tonen onder de natte en aanhoudende warmte. Hij is vol van smaak met een lichte sappigheid die typisch is voor Valpolicella Classico Superiore wijnen. De afdronk is krachtig en kruidig met sappig rood fruit, pijptabak, rook en specerijen die blijven hangen als een nakomertje.
Deze robuuste rode wijn moet minstens zes maanden en maximaal tien jaar worden bewaard. Geniet ervan met een koeling rond 18°C. Deze Ripasso is perfect om te drinken bij groot wild en rood vlees, gestoofd of gegrild, pasta met vleessaus en harde, pittige kazen.
Ripasso betekent "opnieuw passeren" en is een manier van wijn maken waarbij uitgedroogde passitodruiven opnieuw worden vergist met standaard Valpolicella wijn. Dit geeft de resulterende ripasso een diep karakter en gedurfde smaken. De passito en ripasso technieken zijn zo succesvol dat ze beide speciale DOC titels hebben.
David Sterza vestigde zijn bedrijf in 1998 samen met zijn neef Paolo Mascanzoni. Tot dan toe verkochten de wijngaarden uitsluitend het geoogste fruit in plaats van zelf wijn te maken.
communicatie en snelheid