Chateau Gloria 2018
Chateau Gloria 2018
- 2018
- 750ml
- Rode
- 13.5%
- Bordeaux rode blends
- 65% Cabernet Suavignon,
- 25% Merlot,
- 5% Cabernet Franc,
- 5% Petit Verdot
- Chateau Gloria
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Cabernet Suavignon
25% Merlot
5% Cabernet Franc
5% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Gloria
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: 65% Cabernet Suavignon
25% Merlot
5% Cabernet Franc
5% Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Gloria
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Chateau Gloria is een opkomend Bordeaux-landgoed dat een toegewijde aanhang heeft verworven voor zijn toegankelijke maar leeftijdswaardige wijnen. Ondanks zijn niet-geclassificeerde status kan dit landgoed in St-Julien zich gemakkelijk meten met prestigieuzere chateaux dankzij de visie en vooruitziende blik van Henri Martin, die het landgoed in 1942 overnam. Henri kocht veelbelovende wijngaarden op van gerenommeerde wijnhuizen als Talbot, Lagrange en Léoville-Barton, en halverwege de jaren zestig had hij zo'n 50 hectare verspreid over de appellation.
Het domein wordt tegenwoordig gerund door Henri's schoonzoon Jean-Louis Triaud, die ook de leiding heeft over de andere domeinen van de familie, waaronder het Grand Cru Chateau St. Pierre. Hun Grand Vin is voornamelijk samengesteld uit Cabernet Sauvignon samen met een kleiner aandeel Merlot en een druppel Cabernet Franc en Petit Verdot. De jonge wijn rijpt 14 maanden in 40% nieuwe Franse eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld.
Chateau Gloria neigt naar een lichtere, meer elegante expressie van St-Julien dan sommige van zijn buren, hoewel hij nog steeds een weelderige kern van donker fruit heeft en het beste gedurende enkele jaren na de oogst in de kelder kan worden bewaard. In de neus zijn er weelderige tonen van cassis, braam en donkere kersen die in de mond in toom worden gehouden door een zachte zuurgraad, stevige tannines en een goed ontwikkelde structuur.
communication en speed ol service