Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019
Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 14.7%
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Sauvignon
- Boekenhoutskloof
- Stellenbosch
- Zuid-Afrika
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.7%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Boekenhoutskloof
- Regio: Stellenbosch
- Land: Zuid-Afrika
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.7%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Boekenhoutskloof
- Regio: Stellenbosch
- Land: Zuid-Afrika
Marc Kent is de visionaire wijnmaker en eigenaar van Boekenhoutskloof, wiens harde werk het landgoed heeft gevestigd als een van Zuid-Afrika's toonaangevende premium producenten. Het oorspronkelijke landgoed en de boerderij, gelegen aan de rand van de Franschhoekvallei in de Westkaap, dateren uit 1776, hoewel de moderne wijnmakerij pas in 1993 werd opgericht met de volledige renovatie van het landgoed. Marc is gespecialiseerd in het maken van sensationele Cabernet Sauvignon en Syrah van hun wijngaarden hier en in het Swartland.
Deze donkere en knappe Cabernet is gemaakt van eersteklas Stellenbosch fruit van de noordwestelijke hellingen van de Helderberg bergketen. De bodem bestaat hier uit Tafelberg zandsteen en graniet, die ideale groeiomstandigheden creëren voor de wijnstokken. Eenmaal in de wijnmakerij wordt het fruit perceel voor perceel vergist in roestvrijstalen tanks en vervolgens overgebracht naar Franse eiken vaten van 225 liter voor 20 maanden rijping.
Marc's aandacht voor details in zowel de wijngaard als de wijnmakerij heeft geleid tot deze krachtige, intense Cabernet die barst van de weelderige cassis-, bramen- en kersentonen, samen met hints van grafiet van de bodem. In de mond is er een royale volle body, stevige tannines en een lange afdronk met hints van tabaksblad, kruiden en potloodschaafsel. Een veelgelaagde rode wijn die goed zal reageren op extra opslag of op een combinatie met stevige rode vleesgerechten.
communicatie en snelheid