Tasca d'Almerita Tenuta Regaleali Rosso Del Conte 2017
Tasca d'Almerita Tenuta Regaleali Rosso Del Conte 2017
- 2017
- 750ml
- Rode
- 14%
- Andere rode blends
- 51% Perricone,
- 49% Nero d’Avola
- Tasca d'Almerita
- Sicilië
- Italië
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Andere rode blends
- Druiven: 51% Perricone
49% Nero d’Avola - Wijnhuis: Tasca d'Almerita
- Regio: Sicilië
- Land: Italië
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Andere rode blends
- Druiven: 51% Perricone
49% Nero d’Avola - Wijnhuis: Tasca d'Almerita
- Regio: Sicilië
- Land: Italië
Decanteer twee uur voor het serveren.
De Rosso del Conte was de eerste wijn van een enkele wijngaard die op Sicilië werd gemaakt, toen hij in 1970 voor het eerst werd uitgebracht. De maker, graaf Giuseppe Tasca, bedacht Rosso del Conte als de vlaggenschipwijn van het landgoed en plaveide de weg voor de superieure Siciliaanse rode wijnen die vandaag de dag gewild zijn. Gemaakt van alleen de beste Nero d'Avola, Perricone en zeldzame lokale rassen uit de wijngaarden van San Lucio, rijpt de wijn 18 maanden in nieuw Frans eiken, gevolgd door een rustperiode van minimaal zes maanden op fles voordat hij wordt vrijgegeven.
Onder de brandende Siciliaanse zon is de Rosso del Conte weelderig vol van smaak met geconcentreerde aroma's van zwarte bessen, bramen en zwarte kersen die uit het glas spatten. Dit wordt gevolgd door aromatische mediterrane kruiden, graantabak en verse munt, die in de mond leiden tot zwart fruit, zoete drop en mokka. De Rosso del Conte is echt een uitzonderlijke wijn die zijn prijskaartje ruimschoots overtreft. Het heeft een lang leven voor zich en zal zich blijven ontwikkelen als het zorgvuldig bewaard blijft.
Gelegen in het hart van Sicilië, in de glooiende heuvels van het lagere Madoniegebergte, is het landgoed Regaleali verbonden met de naam Tasca sinds het in 1830 werd gekocht door de broers Lucio en Carmelo Mastrogiovanni Tasca. Deze twee vernieuwers probeerden de boerderij te moderniseren en nieuw leven in te blazen door geavanceerde landbouwtechnologie en nieuwe methoden naar het afgelegen Siciliaanse platteland te brengen. Tegenwoordig zet de familie deze vooruitstrevende filosofie voort door zich te richten op duurzame wijnbouwpraktijken en te experimenteren met weinig bekende inheemse druivenrassen, zoals de Perricone die in deze prachtige blend wordt gebruikt.
communicatie en snelheid