Marcel Deiss Mambourg Grand Cru 2019
Marcel Deiss Mambourg Grand Cru 2019
- 2019
- 750ml
- Witte
- 13.5%
- Witte blends
- Pinot Gris,
- Pinot Noir,
- Pinot Blanc,
- Pinot Meunier
- Marcel Deiss
- Elzas
- Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Witte blends
- Druiven: Pinot Gris
Pinot Noir
Pinot Blanc
Pinot Meunier - Wijnhuis: Marcel Deiss
- Regio: Elzas
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Witte blends
- Druiven: Pinot Gris
Pinot Noir
Pinot Blanc
Pinot Meunier - Wijnhuis: Marcel Deiss
- Regio: Elzas
- Land: Frankrijk
De familie Deiss maakt al generaties lang wijn in de Elzas, waarbij de vroegste vermelding van de familie teruggaat tot 1744 in het dorp Bergheim. Sinds hij zijn vader heeft opgevolgd, heeft Jean Michel hun domein met succes omgevormd tot een van de meest veelbelovende producenten van de Elzas. Hij wordt beschouwd als een soort buitenbeentje, dankzij zijn onconventionele methoden, waaronder het herplanten van vergeten inheemse Elzasser rassen die volgens de regels van de appellation niet gebruikt mogen worden.
Jean Michel heeft ook veel van zijn Grand Cru locaties herbeplant met een reeks verschillende druivenrassen die hij gebruikt voor veldblends zoals deze Mambourg Grand Cru. Het is een complexe cuvee van Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Meunier, Pinot Blanc en de zeer zeldzame Pinot Beurot, verbouwd in een gebied dat al sinds 783 bekend staat om zijn elegante, langlevende wijnen. Wat deze appellation bijzonder maakt, zijn de magnesiumrijke kalkbodems en de ligging op een heuvel, die sierlijke maar krachtige wijnen voortbrengen.
In de neus zijn er complexe lagen rijp steenfruit, pittige citrusvruchten, minerale tonen en hints van witte bloemen die in het glas blijven hangen. De eerste slok onthult een heldere zuurgraad in evenwicht met een soepele textuur en een intense afdronk met veel rijk fruit. Een geweldige gastronomische wijn die kan worden gecombineerd met gebraden kip, gebakken vis, gerechten op basis van truffel en de meeste kazen.
communicatie en snelheid