Bio wijn. Maximaal 8 jaar in de kelder. Decanteertijd: heeft baat bij decanteren.
Met een toewijding aan biodiversiteit en kwaliteit zal deze Noord-Italiaanse rode wijn zowel milieufilosofen als wijnliefhebbers plezieren. De rijke bodem van de streek waar het landgoed Manincor ligt vormt een ideale basis en de methode om elke partij afzonderlijk te persen is een indicatie van de mate van aandacht die in elke fase van het proces wordt weerspiegeld.
De geassorteerde mix van druiven resulteert in een vol, kersenrood dat helder in het oog springt en doorwerkt in de neus waar de geur van gerijpte kersen harmonieus wordt vermengd met wilde kruiden en zoethout. In de droge mond zijn de tannines rijp, maar toch aangenaam zacht als gevolg van de malolactische gisting, een secundair proces in de gisting dat leidt tot een lagere zuurgraad.
De eerste aromatische en smaakvolle ervaring draagt met consistente energie bij tot een evenwichtig mondgevoel en een lichte en geurige afdronk met verfrissende tonen van verse kruiden. Deze heerlijke Italiaanse rode wijn gaat het beste samen met pikante harde kazen, diverse goed gekruide vleessoorten en wild. Voor de trouwe liefhebber wordt hij het best geserveerd in een middelgroot Bordeaux-glas om de elegantie en finesse van deze wijn ten volle te ervaren.
communicatie en snelheid