Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2015
Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2015
- 2015
- 750ml
- Rode
- 14%
- Valpolicella
- Corvina,
- Corvinone,
- Rondinella,
- Croatina,
- Oseleta
- Romano Dal Forno
- Veneto
- Italië
- Jaargang: 2015
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Valpolicella
- Druiven: Corvina
Corvinone
Rondinella
Croatina
Oseleta - Wijnhuis: Romano Dal Forno
- Regio: Veneto
- Land: Italië
- Jaargang: 2015
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Valpolicella
- Druiven: Corvina
Corvinone
Rondinella
Croatina
Oseleta - Wijnhuis: Romano Dal Forno
- Regio: Veneto
- Land: Italië
Dit is een volle, rijpe wijn met dikke geuren van pruimen, pure chocolade, bramenjam, kruidige fruittaart en aarde. Hij is gemaakt van de heilige drie-eenheid van Valpolicella druiven - Corvina, Corvinone en Rondinella, allemaal geplukt uit de omgeving van Val D`Illasi in de regio Veneto in Noord-Italië.
Het wijnhuis werd in de jaren 80 opgericht door Romano Dal Forno, een leerling van de grote Giuseppe Quintarelli, die zelf een legende van de Italiaanse wijnbouw is geworden. Het landgoed legt de nadruk op wijnstokken met een lage opbrengst en verbouwt 8 hectare autochtone druiven uit Veneto op de alluviale bodems van Val D'Illasi. Deze benadering van "kwaliteit boven kwantiteit" maakt een zeer persoonlijke aanpak mogelijk - Romano zorgt voor de behoeften van elke individuele plant in zijn wijngaarden.
De Valpolicella Superiore is opmerkelijk evenwichtig in de mond en houdt het midden tussen intensiteit en drinkbaarheid. Hij zit vol met klassieke Italiaanse tonen van tomatenblad, balsamico, pruim, aardbei en natte steen, met een hartige basis van pas omgewoelde aarde en leer. Met zijn sterke, zijdezachte tannines en kloppende, medium-plus zuren is dit een rode wijn om van te genieten. Combineer hem eens met mals rundvlees, gebraden kip of vegetarische tomatenpasta.
Great as always!