D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2017
D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2017
- 2017
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Syrah
- Shiraz
- D'Arenberg
- Zuid-Australië
- Australië
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Syrah
- Druiven: Shiraz
- Wijnhuis: D'Arenberg
- Regio: Zuid-Australië
- Land: Australië
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Syrah
- Druiven: Shiraz
- Wijnhuis: D'Arenberg
- Regio: Zuid-Australië
- Land: Australië
D'Arenberg, opgericht in 1912, is een van de meest iconische wijnhuizen van de McLaren Vale, met enkele zeer oude Shiraz-wijnstokken die al in de jaren 1880 zijn aangeplant. De hoofdwijnmaker van het domein is Chester Osborn, de achterkleinzoon van de oorspronkelijke oprichter van d'Arenberg, Joseph Rowe Osborn, die eigenlijk een geheelonthouder was en zijn druiven doorverkocht aan plaatselijke wijnhuizen. Tegenwoordig is het domein gespecialiseerd in het maken van complexe en robuuste rode wijnen, voornamelijk van Shiraz en Cabernet Sauvignon.
De Dode Arm is d'Arenbergs vlaggenschip Shiraz en ontleent zijn naam aan een wijnstokziekte die één "arm" van de plant doodt, terwijl de andere kant van de wijnstok opmerkelijk intens en heerlijk fruit produceert. De druiven voor deze botteling zijn afkomstig van oude wijnstokken op het landgoed die weinig opbrengen en in kleine percelen worden geoogst en perceel voor perceel gevinifieerd om maximale controle over het mengen te hebben.
In de wijnmakerij worden de druiven zachtjes gekneusd en tijdens het gistingsproces met de voeten getreden. De wijn gaat dan in nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten voor een lange rijpingsperiode en wordt gebotteld zonder bewerking of filtratie. Hierdoor ontstaat een krachtige, leeftijdswaardige wijn met stevige tannines en een goed ontwikkelde structuur die nog een tiental jaren in de kelder goed zal reageren. Combineer met stevige rode vleesgerechten als je er liever nu van geniet.
communicatie en snelheid