Chateau Pedesclaux Fleur de Pedesclaux 2020
Chateau Pedesclaux Fleur de Pedesclaux 2020
- 2020
- 750ml
- Rode
- 13.5%
- Bordeaux rode blends
- Merlot,
- Cabernet Sauvignon,
- Petit Verdot
- Chateau Pedesclaux
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2020
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Merlot
Cabernet Sauvignon
Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Pedesclaux
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2020
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Merlot
Cabernet Sauvignon
Petit Verdot - Wijnhuis: Chateau Pedesclaux
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Gesteld in het hart van de gewaardeerde Pauillac-appellation op de linkeroever van Bordeaux, overtreft Chateau Pedesclaux met deze heerlijke en toegankelijke tweede wijn zijn vijfde groeistatus. Pedesclaux ontleent zijn naam aan stichter Urbain Pierre Pedesclaux die hier in 1810 het landgoed vestigde, niet ver van beroemde namen als Chateau Lafite Rothschild, Mouton Rothschild en Pontet-Canet.
Heden ten dage wordt het gerund door de familie Lorenzetti die het landgoed heeft getransformeerd met geavanceerde wijnbouwtechnologie, gedetailleerde studies van de bodem en een vastberaden streven naar duurzaamheid. In totaal hebben ze 36 hectare wijngaard op kiezelachtige kleigrond met wat kalksteen. Ongebruikelijk voor Pauillac is de Fleur de Pedesclaux voornamelijk gemaakt van Merlot met een vleugje Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot, afhankelijk van het oogstjaar.
Handmatige oogst zorgt ervoor dat de druiven in optimale conditie bij de wijnmakerij aankomen, waarna ze zorgvuldig worden gesorteerd. Na de vinificatie wordt de jonge wijn gedurende 16 maanden overgebracht naar Franse eikenhouten vaten om de beruchte stevige tannines van Pauillac te verzachten. Vol met fluweelzachte rijke smaken van donkere bessen, een krachtige volle body en een goed gebouwde structuur, is dit een Pauillac van uitstekende waarde die ideaal is om nu van te genieten met stevige rode vleesgerechten of om nog een paar jaar in de kelder te bewaren.
Great as always!