Chateau Dassault Saint Emilion Grand Cru 2019
Chateau Dassault Saint Emilion Grand Cru 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 15%
- Bordeaux rode blends
- Cabernet Sauvignon,
- Cabernet Franc,
- Merlot
- Chateau Dassault
- Bordeaux
- Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot - Wijnhuis: Chateau Dassault
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Merlot - Wijnhuis: Chateau Dassault
- Regio: Bordeaux
- Land: Frankrijk
Gesticht in het midden van de 19e eeuw door de familie Fourcaud, die ook verantwoordelijk is voor de oprichting van het nu wereldberoemde Chateau Cheval Blanc, stond Chateau Dassault bekend als Chateau Couperie tot 1955, toen het landgoed werd overgenomen door de visionaire Marcel Dassault. Dassault veranderde het lot van het landgoed door het hele landgoed te renoveren en moderne wijnbouwtechnieken in te voeren. Zijn invloed was zo groot dat Chateau Dassault in 1969 werd gepromoveerd tot Grand Cru.
Het landgoed is tegenwoordig nog steeds in het bezit van dezelfde familie en heeft 24 hectare eersteklas Saint Emilion wijngaarden, aangeplant op zandige kalksteenbodems van topkwaliteit. Het domein is beplant met 75% Merlot, de kenmerkende druif van Saint Emilion, en 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. Dit is hun Grand Vin, die wordt gevinifieerd in grote betonnen vaten en vervolgens ongeveer 14 tot 18 maanden rijpt in overwegend nieuwe Franse eiken vaten, afhankelijk van de kenmerken van elke jaargang.
Het resultaat is een opvallend elegante en verfijnde Saint Emilion met pittige tonen van pruimen, cassis, bramen en kruiden uit een sigarenkistje. In de mond zijn er stevige tannines, een royale volle body en een zijdezachte textuur die zo typerend is voor de Merlot-dominante Bordeaux-wijnen. Hoewel deze wijn nu kan worden gedronken bij stevige rode vleesgerechten, heeft hij nog een lange toekomst voor zich en kan hij nog minstens anderhalf decennium in de kelder worden bewaard.
Great as always!