Syrah
Bremerton Old Adam Shiraz 2016
Tot 12 jaar te bewaren. Het historische Langhorne Creek wijngebied in Australië werd in de jaren 1850 bewoond, en de wijn volgde snel toen de voormalige Engelse scheepstimmerman Frank Potts hier de eerste druiven plantte. In de jaren tachtig vestigden Craig en Mignonne Willson zich hier, aangetrokken door de wijnbouwbelofte van de streek, en kochten de 40 hectare grote Bremerton Lodge, die toen als luzerneboerderij werd gerund. De familie plantte hun eerste wijnstokken in 1991 en heeft nu 120 hectare wijngaarden die worden onderhouden door de dochters van de Wilson, Rebecca en Sarah.
Dit weelderige rood is een geweldig voorbeeld van topkwaliteit Langhorne Creek Shiraz en is gemaakt van geselecteerde percelen op het landgoed. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om wijnmaker Rebecca maximale controle te geven over het mengen, en de beste percelen krijgen extra vatrijping voordat ze worden gemengd. De typische rijpingsperiode is 24 maanden in extra fijnkorrelige Amerikaanse eiken vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden rijping in de fles.
Deze lange rijping helpt om alle verschillende componenten volledig te integreren en de stevige tannines te verzachten, waardoor een grote, krachtige Shiraz ontstaat die barst van de weelderige donkere bessentonen en een royale, volle body heeft. De pure kracht van deze wijn maakt het een geweldige wijn om nog een tijdje te bewaren of om nu van te genieten bij een stevige Australische barbecue.
Dit weelderige rood is een geweldig voorbeeld van topkwaliteit Langhorne Creek Shiraz en is gemaakt van geselecteerde percelen op het landgoed. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om wijnmaker Rebecca maximale controle te geven over het mengen, en de beste percelen krijgen extra vatrijping voordat ze worden gemengd. De typische rijpingsperiode is 24 maanden in extra fijnkorrelige Amerikaanse eiken vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden rijping in de fles.
Deze lange rijping helpt om alle verschillende componenten volledig te integreren en de stevige tannines te verzachten, waardoor een grote, krachtige Shiraz ontstaat die barst van de weelderige donkere bessentonen en een royale, volle body heeft. De pure kracht van deze wijn maakt het een geweldige wijn om nog een tijdje te bewaren of om nu van te genieten bij een stevige Australische barbecue.
Login and Registration Form