Andre Brunel Les Cailloux Chateauneuf du Pape 2020
Andre Brunel Les Cailloux Chateauneuf du Pape 2020
- 2020
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Chateauneuf du Pape
- Grenache,
- Mourvedre,
- Syrah
- Andre Brunel
- Rhône
- Frankrijk
- Jaargang: 2020
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Chateauneuf du Pape
- Druiven: Grenache
Mourvedre
Syrah - Wijnhuis: Andre Brunel
- Regio: Rhône
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2020
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Chateauneuf du Pape
- Druiven: Grenache
Mourvedre
Syrah - Wijnhuis: Andre Brunel
- Regio: Rhône
- Land: Frankrijk
Het Domaine André Brunel is een familiedomein uit de 17e eeuw, dat deel uitmaakt van de elite van Châteauneuf du Pape. De wijngaard van Les Cailloux is verdeeld over drie appellations: de vlaggenschip-appellation is natuurlijk Châteauneuf-du-Pape met 21 hectare waarvan de bodem gevarieerd is, gerolde kiezels, zand en klei; Côtes du Rhône met 40 hectare wijnstokken en klei-zandige alluviale bodems; en Vin de Pays de Vaucluse met 30 hectare wijnstokken op rivieralluviale bodems. Les Cailloux wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault voor de rode wijnen en Roussanne, Grenache blanc, Clairette voor de witte wijnen.
De druiven komen van meerdere percelen, die elk hun eigen kenmerken meebrengen, waardoor deze wijn zijn ongelooflijke complexiteit krijgt. Een nauwgezette analyse van het terroir heeft het mogelijk gemaakt de meest geschikte druivenrassen en de meest geschikte methoden voor het beheer van de wijnstokken te bepalen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 60 jaar.
Deze Châteauneuf-du-Pape rood Les Cailloux ontleent zijn naam aan de talloze opgerolde kiezels die in de wijngaarden aanwezig zijn en die aan de oorsprong liggen van de naam van het domein. In de neus ontwikkelt hij intense aroma's van rood fruit en een fijne houttoets. In de mond komt het fruit terug met complexe aroma's van kreupelhout, witte peper en sinaasappelschil. De tannines zijn evenwichtig en elegant. Probeer hem bij rundvleesfilet, lamsvlees of eend.
all good