Kelder tot 7 jaar. Decanteren: 2 uur.
Deze prachtige Paxxo Rosso, afkomstig uit de regio Veneto in Noord-Italië, bestaat uit een mengsel van Corvina Veronese (60%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (10%) en Rondinella (10%) druiven. De zorgvuldige menging voegt gelaagde complexiteit, verfijnde structuur en een onmiskenbaar element van zachtheid toe. Deze met de hand geselecteerde en enkelvoudig gelaagde, half aan de lucht gedroogde druiven passen perfect bij deze rijpe, gastronomische wijn, die goed gestructureerd en opmerkelijk toegankelijk is. Een zeer karakteristieke, krachtige Italiaanse rode wijn.
Het mooie, kruidige aroma van gekonfijt fruit opent zich naar vollere tonen van laurier, samen met rood en perfect gerijpt, in rum gedrenkt fruit. De aanhoudende tonen van het eikenhout zijn subtiel aanwezig, maar vormen de perfecte ondersteuning voor de intense, donkere, zwarte vruchten en kruidige smaken. De volle, harmonisch afgeronde afdronk van deze warme en zachte rode wijn blijft hangen, perfect geschikt voor alle soorten gekruid vlees, wild, harde kaas of zelfs gekonfijte eend.
De diepe smaakconcentratie is het resultaat van de eerste 35-40 dagen dat de druiven worden gedroogd op grote droogrekken, voor een intens, krachtig resultaat. De traditionele wijnbouwpraktijken van de gepassioneerde wijnmaker Stefano Accordini omvatten een handmatige oogst en de 12 maanden durende gisting van de wijn in barriques van Frans eikenhout.
communicatie en snelheid