Querciabella Palafreno 2019
Querciabella Palafreno 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 13.5%
- Super Toscaans
- Merlot
- Querciabella
- Toscane
- Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Super Toscaans
- Druiven: Merlot
- Wijnhuis: Querciabella
- Regio: Toscane
- Land: Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Super Toscaans
- Druiven: Merlot
- Wijnhuis: Querciabella
- Regio: Toscane
- Land: Italië
Querciabella of "mooie eik" wordt beschouwd als een van de topproducenten van Chianti, met een reputatie voor zowel prachtige Super Tuscans als verbluffende Chianti Classico wijnen. Dit is grotendeels te danken aan de visionaire eigenaar Sebastiano Cossia Castiglioni, die in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw al vroeg begon met biologische en biodynamische wijnbouw. Tegenwoordig is het landgoed een van de grootste biologische en biodynamische wijnhuizen van Italië met 74 hectare wijngaarden in de Chianti en nog eens 32 hectare in de Toscaanse kuststreek Maremma.
Palafreno is een van de meest iconische en zeldzame Super Toscaanse wijnen van het landgoed, omdat hij alleen wordt geproduceerd wanneer de groeiomstandigheden perfect zijn. Samengesteld uit 100% Merlot van de beste wijngaarden van het landgoed in Greve, is dit een monumentale wijn met enorme rijpingsmogelijkheden. Zijn kracht en aanwezigheid worden weerspiegeld in de naam, die verwijst naar het paradepaardje van een middeleeuwse ridder.
Het fruit voor deze wijn komt van slechts twee wijngaarden, Cipresso en Marrone, die op ongeveer 350 tot 400 meter hoogte liggen. In de wijnmakerij wordt het fruit in kleine partijen micro-gevinifieerd en 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Gewoonlijk produceert het wijnhuis slechts 2.500 flessen wanneer het Merlot fruit van een bepaald oogstjaar van uitzonderlijke kwaliteit wordt geacht. Donker, broeierig en knap met weelderige tonen van pruimen, cassis en wilde bessen, zal deze rode blockbuster nog mooier worden met nog een paar jaar in de kelder. Als je er liever nu van geniet, probeer hem dan te combineren met stevige wild- of rundvleesgerechten om de stevige tannines te verzachten.
communicatie en snelheid