Isole e Olena Cabernet Sauvignon 2018
Isole e Olena Cabernet Sauvignon 2018
- 2018
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Sauvignon
- Isole e Olena
- Toscane
- Italië
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Isole e Olena
- Regio: Toscane
- Land: Italië
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Druiven: Cabernet Sauvignon
- Wijnhuis: Isole e Olena
- Regio: Toscane
- Land: Italië
Gesteld tussen raadselachtige glooiende heuvels in het westelijke deel van de Chianti Classico regio, wordt het familiebedrijf Isole e Olena sinds de jaren vijftig gerund door de De Marchis. Het domein van de familie bestaat uit twee zusterdomeinen, Isole en Olena, met samen 45 hectare wijngaarden. Beide landgoederen hebben een lange en nobele geschiedenis die honderden jaren teruggaat.
Hoofd van het huidige landgoed is de visionaire vierde generatie wijnmaker Paolo De Marchi, die de leiding van Isole e Olena overnam toen hij nog maar 25 jaar oud was. Paolo vervolmaakte zich in de wijngaarden van Californië en Frankrijk voordat hij terugkeerde naar het land van zijn familie om het wijnhuis het volgende hoofdstuk van zijn lange geschiedenis in te leiden. Paolo maakte al snel naam voor zichzelf en voor Isole e Olena met zijn baanbrekende 100% Sangiovese Super Toscaanse wijnen.
Deze schitterende Cabernet Sauvignon laat weer een andere kant van Isole e Olena zien, waarbij elegantie en finesse worden gecombineerd met de rauwe kracht en energie van deze legendarische druivensoort. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een handvol hectares beplant met Cabernet die op 400 meter boven zeeniveau liggen. Na de vinificatie rijpt de jonge wijn gedurende 24 maanden in 80% Franse en 20% Amerikaanse eikenhouten vaten. Na het bottelen rijpt de wijn nog eens 2 jaar om de pittige tannines te verzachten en verfijning en harmonie te brengen in de afgewerkte cuvee. Een uitstekende keuze om nog tien jaar of langer in de kelder te leggen, hoewel hij nu ook kan worden gedronken bij stevige rode vleesgerechten.
Great as always!