Brunelli Amarone Campo Dei Titari Riserva 2018
Brunelli Amarone Campo Dei Titari Riserva 2018
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 16.5%
- Druivenras: Amarone
- Druiven: 75% Corvina
15% Rondinella
10% Oseleta - Wijnhuis: Brunelli
- Regio: Veneto
- Land: Italië
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 16.5%
- Druivenras: Amarone
- Druiven: 75% Corvina
15% Rondinella
10% Oseleta - Wijnhuis: Brunelli
- Regio: Veneto
- Land: Italië
De familie Brunelli woont al minstens sinds de 18e eeuw tussen de zacht glooiende heuvels van de wijnstreek Valpolicella. Generaties lang bewerkte de familie het land van een adellijke familie uit Verona, waarbij ze in de loop der jaren langzaam delen van het landgoed kochten. Uiteindelijk konden ze in 1936 hun droom verwezenlijken om hun eigen wijnen te maken onder het label Brunelli.
Heden ten dage wordt het landgoed verzorgd door Luigi en Luciana samen met hun zoon Alberto, die zich hebben ingezet voor het behoud van de weinig bekende inheemse druivenrassen uit de regio en de traditionele wijnbouwtechnieken. Hun vlaggenschip Amarone wijn, de Campo del Titari, is een zorgvuldige samenstelling van lokale Corvina, Rondinella en Oseleta rassen die de familie alleen in de allerbeste jaargangen in beperkte hoeveelheden maakt.
Deze krachtige, karaktervolle wijn wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven die bij optimale rijpheid worden geoogst en vervolgens in de winter te drogen worden gelegd om hun smaken te intensiveren. De druiven worden dan langzaam vergist en rijpen 48 maanden in grote eikenhouten vaten om een heerlijk kruidig karakter toe te voegen. In de neus mengen geurige toetsen van rokerige tabak, cacao en vanille zich zachtjes met aroma's van gedroogd fruit, gebrande kersen en pruimenjam. De eerste slok is ongelooflijk zacht en goed afgerond met een stevige structuur, een evenwichtige frisheid en verleidelijke rijpe bessensmaken. Het verdient aanbeveling deze wijn ten minste twee uur voor het serveren te decanteren om alle delicate nuances en subtiliteiten te onthullen.
communicatie en snelheid