Malbec wijn
Malbec wijn staat vooral bekend om zijn rijke donkere fruitsmaak en zijdeachtige karakter, waardoor hij heel gemakkelijk te drinken is. De meeste Malbec wijnen hebben een gemiddelde body, met een gemiddeld tannine-, zuur- en alcoholgehalte. Ze worden meestal gerijpt in eikenhouten vaten, die verleidelijke tonen van kaneel, kruidnagel en bakkruiden toevoegen aan de sappige pruimen, bramen en zwarte kersen.
De belangrijkste Malbec wijnproducerende regio's
De beroemdste Malbecproducent ter wereld is Argentinië, waar de druif in 1868 voor het eerst werd aangeplant door een Franse botanicus. De belangrijkste regio in Argentinië waar Malbec wordt verbouwd is Mendoza, waar de hoge omstandigheden van de Uco-vallei en Lujan de Cuyo soepele rode wijnen opleveren met uitgesproken fruitige aroma's. Malbec wordt ook verbouwd in Frankrijk, waar het een van de druiven is die gebruikt worden in de rode blends van Bordeaux. De meeste Franse Malbec wijnen komen uit Cahors en zijn over het algemeen soberder met hartige, leerachtige tonen.
Top Malbec gerechten
Malbec rode wijnen zijn krachtig en vol van smaak, dus het is aan te raden ze te combineren met stevige gerechten. In Argentinië is de klassieke combinatie een sappige steak op de barbecue, hoewel ze ook goed samengaan met champignons, hamburgers en oude harde kazen zoals Pecorino.
.
A Birthday to Remember with DAOU & Colomé Celebrating my mother’s birthday was made even more special thanks to two incredible wines—DAOU Cabernet Sauvignon 2021 and Colomé Auténtico Malbec 2020. The star of the evening was undoubtedly the DAOU Cabernet Sauvignon. From the first sip, it enveloped us in its rich, velvety embrace. The deep dark fruit flavors, hints of cocoa, and perfectly balanced oak made every glass feel like a true indulgence. It was bold yet elegant, a wine that effortlessly brought warmth and joy to our gathering. Seeing my mother savor each sip with a smile made it all the more memorable. The Colomé Auténtico Malbec also delivered beautifully, with its pure expression of high-altitude Malbec. It was powerful, with ripe blackberries, spice, and a smooth, lingering finish—an excellent complement to the evening. These wines didn’t just enhance our meal; they became part of the celebration, elevating every toast and conversation. A heartfelt thank you to DAOU and Colomé for making this special occasion truly unforgettable!