Vina von Siebenthal Montelig 2014
Vina von Siebenthal Montelig 2014
- 2014
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Bordeaux rode blends
- Cabernet Sauvignon,
- Petit Verdot,
- Carmenère
- Vina von Siebenthal
- Aconcagua Valley
- Chili
- Jaargang: 2014
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Carmenère - Wijnhuis: Vina von Siebenthal
- Regio: Aconcagua Valley
- Land: Chili
- Jaargang: 2014
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Bordeaux rode blends
- Druiven: Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Carmenère - Wijnhuis: Vina von Siebenthal
- Regio: Aconcagua Valley
- Land: Chili
Met een prachtige ligging dicht bij het prachtige Andesgebergte is Vina von Siebenthal in de Chileense Aconcagua-vallei opgericht door de Zwitserse advocaat Mauro von Siebenthal. Mauro bezocht het gebied in de jaren 1990 en besefte meteen dat deze plek hem kon helpen zijn droom te verwezenlijken om zijn eigen wijnen te maken. Hij verhuisde in 2009 definitief naar Chili en stortte zich op de aanplant van wijngaarden op zijn nieuwe landgoed en de renovatie van het elegante landhuis uit de koloniale tijd dat het hoofdkantoor van de wijnmakerij is.
Mauro's vlaggenschipwijn is de Montelig, een botteling uit één enkele wijngaard, gemaakt van wijnstokken die in 1998 op een heuvel zijn aangeplant. De wijn is genoemd naar het Spaanse woord voor berg, "monte", als verwijzing naar het Andesgebergte en "llg", het pre-Incaanse inheemse woord voor licht. Het is een krachtige, robuuste blend van Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Carmenere die goed gedijen in de lange hete zomers en koelere nachten dankzij de verkoelende bries uit het nabijgelegen Andesgebergte.
Verleidelijke tonen van bosbessen, cassis, zwarte pruimen en donkere kersen bepalen de neus, terwijl er in de mond hints zijn van gedroogde kruiden, gebakken aarde en geroosterde specerijen van de 25 maanden rijping in eikenhouten vaten. De afdronk is sterk met hints van vanille, kaneel en kruidnagel en een zachte zuurgraad die uitnodigt tot nog een slok. Geniet nu met stevige rode vleesgerechten of bewaar in de kelder voor nog zo'n tien jaar.
Great as always!