Sarris Robola of Kefalonia 2023
Sarris Robola of Kefalonia 2023
- 2023
- 750ml
- Witte
- 12.5%
- Andere witte wijn
- Robola
- Sarris
- Cephalonia
- Griekenland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Andere witte wijn
- Druiven: Robola
- Wijnhuis: Sarris
- Regio: Cephalonia
- Land: Griekenland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Andere witte wijn
- Druiven: Robola
- Wijnhuis: Sarris
- Regio: Cephalonia
- Land: Griekenland
Sarris Winery is een familiewijnhuis in het zuidwesten van Kefalonia dat natuurlijke wijnen produceert. De wijngaarden, iets meer dan 2 hectare in totaal, zijn prachtig terrasvormig met hoogtes van meer dan 700 meter, permanent geslagen door de zeebries en omgeven door een dichte vegetatie van dennen, sinaasappelbomen, olijfbomen en dik mediterraan struikgewas. De goed gedraineerde bodems zijn rijk aan kalksteen. Een natuurlijke agronomische aanpak resulteert in wijnen met explosief fruit en body, maar gebalanceerd door verrassende frisheid en een eigenaardige en aanhoudende sapide-minerale noot.
Het ras Robola, in Slovenië bekend als Rebula en in Italië als Ribolla, krijgt in dit gebied unieke kenmerken door zijn dynamiek en diepte. De Robola-druiven worden gewonnen in een wijngaard in het gebied van Fagias, op een hoogte van ongeveer 700m. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, gekneusd, zacht geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.
De resulterende wijn heeft een bleke citroenkleur en vertoont een delicaat bouquet van wit fruit zoals peer, citrus en groene appel. De mineraliteit is intens en in de neus zelfs waarneembaar als een toon van natte vuursteen. De wijn is rond in de mond, maar met een opvallend zuurtje dat hem perfect maakt voor vette gerechten. Hij is fris, fris en diep. Probeer hem eens bij fish and chips, tempura of spaghetti met mosselen.
communication en speed ol service