Pierre Amadieu Gigondas Le Pas de l'Aigle 2017
Pierre Amadieu Gigondas Le Pas de l'Aigle 2017
- 2017
- 750ml
- Rode
- 15%
- Rode Rhône Mengsels
- Syrah,
- Grenache,
- Mourvedre
- Pierre Amadieu
- Rhône
- Frankrijk
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Rode Rhône Mengsels
- Druiven: Syrah
Grenache
Mourvedre - Wijnhuis: Pierre Amadieu
- Regio: Rhône
- Land: Frankrijk
- Jaargang: 2017
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Rode Rhône Mengsels
- Druiven: Syrah
Grenache
Mourvedre - Wijnhuis: Pierre Amadieu
- Regio: Rhône
- Land: Frankrijk
Het familiedomein Pierre Amadieu, opgericht in 1929, is een van de best bewaarde geheimen in de Rhône dankzij hun moderne Gigondas-wijnen. De familie verbouwt hier al generaties lang druiven en heeft hun bezit uitgebreid van 7 hectare toen het landgoed werd opgericht tot ongeveer 140 hectare nu.
"Le Pas de l'Aigle" of "De Adelaarspas" is de naam van de hoogste wijngaard van de familie Amadieu in de appellation Gigondas. De omstandigheden zijn hier ideaal voor wijnbouw van topkwaliteit dankzij de verkoelende bergbries en de noord-noordwestelijke ligging die helpt beschermen tegen de felle zomerzon. Het perceel heeft oude Grenache en Syrah wijnstokken die hier zo'n 50 jaar geleden werden geplant en die kleine opbrengsten van zeer geconcentreerd fruit produceren.
Om ervoor te zorgen dat het fruit in optimale conditie bij de wijnmakerij aankomt, wordt het met de hand geoogst en vervolgens een maand op de schil gefermenteerd om veel diepe kleur en intense smaken te krijgen. De jonge wijn rijpt vervolgens 24 maanden in eikenhouten vaten om de verschillende componenten volledig te integreren en de pittige tannines te verzachten. Het krachtige smaakprofiel en de stevige structuur maken dit een uitstekende wijn om een tiental jaren te bewaren, hoewel hij ook nu kan worden gedronken bij een rijke stoofpot van rundvlees of geroosterd rood vlees.
communicatie en snelheid