Matusko is een geliefde wijnbestemming voor reizigers naar Kroatië, en is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de reputatie van het schiereiland Peljesac voor complexe, zoete interpretaties van klassieke rode druiven.
Gekend om zijn fantastische, eigenzinnige bediening die je het gevoel geeft dat je deel uitmaakt van de familie, is een bezoek aan Matusko de moeite waard. Maar voor degenen onder ons die daar nog niet kunnen komen, is de Dingač de beste manier om de sappige, hartveroverende expressies van dit familiebedrijf uit Peljesac te ervaren. Dit kleine gebied maakt deel uit van de kustregio Primorska, die aan de zuidwestkant van het Zabradagebergte ligt, en een ruig terrein biedt met minimale bovengrond. Dit, samen met de helling van 45 graden en het ideale aantal zonuren per jaar, is een van de redenen waarom deze regio de eerste beschermde wijnregio in Kroatië was.
Gemaakt van de bekende Kroatische rode wijn Plavac Mali, is de Dingač een exclusief aanbod van Matusko, met een rijpe, evenwichtige smaak na een volle, bloemige neus.
Donkere robijnrode kleur met hints van paars aan de rand. Stoffige bloementonen, ongebruikelijk voor een Dingač, onderstrepen de volle, kenmerkende en ongeremde neus van deze wijn. Deze rijk gevulde wijn, met een aangenaam bittere expressie, is stijlvol ingetogen met aantrekkelijke, dichte lagen. Vol, rond mondgevoel met een harmonieuze, evenwichtige kern die leidt naar een zoete en aantrekkelijk schone, zure afdronk. Gerijpt in grote eikenhouten vaten. Complexe bloemenaroma's worden sterk versterkt door langere beluchting voor het serveren, zodat de oxidatieve complexiteit volledig naar voren komt. Dingač is een door de EU beschermde oorsprongsbenaming (BOB).
communicatie en snelheid