Dominio del Aguila Reserva 2018
Dominio del Aguila Reserva 2018
- 2018
- 750ml
- Rode
- 14%
- Tempranillo
- 85% Tempranillo,
- 5% Albillo,
- 5% Bobal,
- 5% Garnacha Tinta
- Dominio del Aguila
- Ribera del Duero
- Spanje
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Tempranillo
- Druiven: 85% Tempranillo
5% Albillo
5% Bobal
5% Garnacha Tinta - Wijnhuis: Dominio del Aguila
- Regio: Ribera del Duero
- Land: Spanje
- Jaargang: 2018
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14%
- Druivenras: Tempranillo
- Druiven: 85% Tempranillo
5% Albillo
5% Bobal
5% Garnacha Tinta - Wijnhuis: Dominio del Aguila
- Regio: Ribera del Duero
- Land: Spanje
Dominio del Aguila is opgericht door Jorge Monzon en zijn vrouw Isabel Rodero die besloten hun enthousiasme te combineren om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Het landgoed heeft 30 hectare zeer oude biologisch geteelde wijngaarden. Jorge, die uit een familie van wijnboeren komt, studeerde wijnbouw en oenologie in Bordeaux en Bourgondië en werkte bij het Domaine de la Romanée-Conti, Grupo Vega Sicilia en Bodegas Arzuaga. Tempranillo is de hoofdrolspeler in hun wijngaarden, maar er zijn ook andere inheemse rassen zoals Bobal, Garnacha en Albillo.
De Reserva komt van een blend van Tempranillo, Blanca del Pais, Garnacha en Bobal van oude hooggelegen wijngaarden, tussen 800 en 900 meter boven zeeniveau, in de gemeente La Aguilera. De druiven worden geoogst met een strenge selectie van de beste trossen en vervolgens vergist met inheemse gisten in cementen vaten. De wijn rijpt 35 maanden in Franse eiken vaten en wordt dan gebotteld zonder klaring of filtering.
Deze elegante rode wijn is expressief, complex en fris. In de neus verrast hij met aangename aroma's van rijp rood en zwart fruit en tonen van spontane kruiden. In de mond toont hij intensiteit en structuur terwijl hij een zijdezachte consistentie heeft. De fruitige tonen worden gecombineerd met sappige tannines en een lange, aanhoudende afdronk.
Hij is klaar om nu van te genieten, maar kan ook wat langer in de kelder blijven liggen. Drink hem bij rood vlees of langzaam gebraden lamsbout.
communicatie en snelheid