Chardonnay wijnen
Chardonnay is een van 's werelds meest populaire druivenrassen, dankzij zijn kameleontische vermogen zich aan te passen aan de meeste klimaten en wijnbereidingstechnieken. In koelere klimaten produceert hij meestal frisse, elegante witte wijnen met appel-, peer- en citrustonen en een hoge zuurgraad. In warmere streken ademen Chardonnay wijnen meestal rijpe tonen van tropisch fruit en worden ze vaak gefermenteerd en gerijpt in eiken vaten om complexiteit en verleidelijke kruidige en toasty tonen toe te voegen.
De belangrijkste Chardonnay wijnstreken
Nu worden Chardonnay wijnen over de hele wereld geproduceerd, maar de beroemdste streek blijft de Bourgogne in Frankrijk, waar de beste Chardonnay wijn wordt gemaakt. Bourgondische Chardonnay varieert van de lichte, zeer zure Chablis uit het koelere noorden van de regio tot de rijkere, zoetere stijlen van de warmere Maconnais in het zuiden. Andere belangrijke Chardonnay wijnen komen uit de Californische Napa Valley, waar ze vaak gemaakt worden in een krachtige, eikenhouten stijl met veel tannine en vanillekruiden.
Chardonnay bij het eten
Chardonnay wijnen zijn zeer veelzijdig als het gaat om het combineren met eten, dankzij de grote verscheidenheid aan stijlen. Frisse, lichte Chardonnay-wijnen als Chablis passen goed bij zeevruchten, vis, sushi en de meeste kazen. Rijkere, eiken Chardonnays verdragen vollere gerechten zoals risotto's, romige kipgerechten en stevige lasagne en moussaka.
.
Very good service, fast and reliable.