Champagne
De beroemdste mousserende wijnen van Frankrijk worden gemaakt in de Champagnestreek in het noorden van het land. Het koele klimaat is ideaal voor de productie van frisse en elegante mousserende wijnen van de plaatselijke druivensoorten Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Blancs de Noirs champagnes worden alleen geproduceerd met de zwarte druiven Pinot Noir en Pinot Meunier, terwijl Blancs de Blancs alleen Chardonnay bevatten.
Hoe Champagne wordt gemaakt
De producenten moeten strenge regels volgen om Champagne te maken, waaronder het met de hand oogsten van alle druiven en het minstens 15 maanden laten rijpen van de mousserende wijn in de fles. De beste champagne moet ook volgens de traditionele methode gemaakt worden. Het fruit ondergaat een eerste gisting om een basiswijn te maken, die vervolgens in de fles opnieuw vergist. Hierdoor ontstaan kleine, zachte belletjes en een intenser smaakprofiel door het nauwe contact met de gist.
Champagne met eten
Champagne is een veelzijdige voedselpartner en gaat goed samen met alles van oesters tot sushi tot gebakken kip en zelfs popcorn. Deze mousserende wijn past bijzonder goed bij romige of rijke gerechten, zoals kazen en zware sauzen, omdat zijn frisheid en zuurgraad het gehemelte reinigen. Andere klassieke combinaties zijn truffels en gerechten op basis van paddenstoelen, dankzij het gistachtige karakter van champagne. Bestel vandaag nog champagne en kruid je feestelijkheden.
.
Ok!