Montevertine Le Pergole Torte 2021
Montevertine Le Pergole Torte 2021
- 2021
- 750ml
- Rode
- 13.5%
- Super Toscaans
- Sangiovese
- Montevertine
- Toscane
- Italië
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Super Toscaans
- Druiven: Sangiovese
- Wijnhuis: Montevertine
- Regio: Toscane
- Land: Italië
- Jaargang: 2021
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 13.5%
- Druivenras: Super Toscaans
- Druiven: Sangiovese
- Wijnhuis: Montevertine
- Regio: Toscane
- Land: Italië
Het legendarische Montevertine landgoed in Radda-in-Chianti begon zijn leven als zomerhuis van staalmagnaat Sergio Manetti, die het destijds verwaarloosde landgoed in 1967 kocht. Met de hulp van de plaatselijke expert Bruno Bini herkende Sergio het potentieel van de hooggelegen percelen en begon wijngaarden aan te planten. Zijn wijnen bleken zo succesvol dat Sergio al snel zijn prominente carrière opgaf om fulltime wijnproducent te worden.
Dit nieuwe project ging echter niet van een leien dakje. Sergio's vastberadenheid om adembenemende wijnen te produceren met een echt gevoel voor plaats leidde al snel tot een conflict met de regelgevers van de Chianti Classico DOCG. In plaats van zich te conformeren aan de regels die eisten dat hij een deel Trebbiano in zijn wijnen opnam, koos Sergio voor het buitenbeentje door zijn wijnen gewoon Rosso di Toscana te noemen.
Wordt vandaag de dag algemeen beschouwd als een van de beste rode wijnen van Italië, Le Pergole Torte wordt alleen gemaakt met fruit van Montevertine's oudste Sangiovese wijnstokken. Na een zorgvuldige vinificatie brengt de wijn een jaar door in Slavische eiken vaten van 50 hectoliter, voordat hij voor nog eens zes maanden wordt overgebracht naar gebruikte Franse eiken vaten. Het resultaat is een ongelooflijk lang houdbare wijn met heldere kersen, gedroogde bloemen, sigarenkistjes en rijke aardse aroma's die in de mond doorwerken. Goed ontwikkelde tannines maken de Le Pergole Torte een genot om te drinken, zelfs op zo'n jonge leeftijd, hoewel een extra decennium kelderrijping het hartige en leerachtige karakter van de wijn zal versterken en nog meer finesse zal toevoegen. Geniet naast een fijne steak of osso bucco voor een decadente traktatie.
communicatie en snelheid