Barbera
Bovio Regiaveja Barbera d'Alba Superiore 2018
Kan tot 9 jaar bewaard worden. Niet decanteren voor het serveren.
Het Bovio landgoed in La Morra is gespecialiseerd in elegante Barolo's in traditionele stijl, gemaakt met ambachtelijke wijnbereidingsmethoden zoals rijping in grote eiken vaten. Ze produceren ook levendige Barbera's zoals dit levendige voorbeeld, dat gefermenteerd wordt in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 15 dagen maceratie op de schillen. De jonge wijn rijpt vervolgens 6 maanden in vaten van 500 liter, gevolgd door nog eens 8 maanden in Slavonische eikenhouten vaten.
In de neus zijn er heldere hints van rode kersen en rode bessen, gekruid met hints van bakkruiden en aarde. De eerste slok onthult een streep verfrissende zuurgraad, zachte tannines en een soepele textuur. De ruime rode fruitsmaken en zuurgraad maken het een mooie partner voor eend, wild en pasta geserveerd met sauzen op basis van tomaten
Het Bovio verhaal begint in 1977 toen Gianfranco Bovio, een beroemde plaatselijke restauranthouder in La Morra, het landgoed van zijn vader nieuw leven inblies dat was geslonken tot slechts drie hectare beplant met Nebbiolo en Dolcetto. Het wijnhuis wordt nu gerund door de derde generatie Bovios, die toezicht houdt op zo'n 10 hectare eersteklas wijngaarden op de hellingen van Arborina, Gattera en Rocchettevino.
Het Bovio landgoed in La Morra is gespecialiseerd in elegante Barolo's in traditionele stijl, gemaakt met ambachtelijke wijnbereidingsmethoden zoals rijping in grote eiken vaten. Ze produceren ook levendige Barbera's zoals dit levendige voorbeeld, dat gefermenteerd wordt in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 15 dagen maceratie op de schillen. De jonge wijn rijpt vervolgens 6 maanden in vaten van 500 liter, gevolgd door nog eens 8 maanden in Slavonische eikenhouten vaten.
In de neus zijn er heldere hints van rode kersen en rode bessen, gekruid met hints van bakkruiden en aarde. De eerste slok onthult een streep verfrissende zuurgraad, zachte tannines en een soepele textuur. De ruime rode fruitsmaken en zuurgraad maken het een mooie partner voor eend, wild en pasta geserveerd met sauzen op basis van tomaten
Het Bovio verhaal begint in 1977 toen Gianfranco Bovio, een beroemde plaatselijke restauranthouder in La Morra, het landgoed van zijn vader nieuw leven inblies dat was geslonken tot slechts drie hectare beplant met Nebbiolo en Dolcetto. Het wijnhuis wordt nu gerund door de derde generatie Bovios, die toezicht houdt op zo'n 10 hectare eersteklas wijngaarden op de hellingen van Arborina, Gattera en Rocchettevino.
Login and Registration Form