Boekenhoutskloof The Chocolate Block 2022
Boekenhoutskloof The Chocolate Block 2022
- 2022
- 750ml
- Rode
- 14.5%
- Andere rode blends
- 69% Syrah,
- 13%Grenache,
- 9% Cinsault,
- 8% Cabernet Sauvignon and 1% Viognier
- Boekenhoutskloof
- Franschhoek Valley
- Zuid-Afrika
- Jaargang: 2022
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Andere rode blends
- Druiven: 69% Syrah
13%Grenache
9% Cinsault
8% Cabernet Sauvignon and 1% Viognier - Wijnhuis: Boekenhoutskloof
- Regio: Franschhoek Valley
- Land: Zuid-Afrika
- Jaargang: 2022
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 14.5%
- Druivenras: Andere rode blends
- Druiven: 69% Syrah
13%Grenache
9% Cinsault
8% Cabernet Sauvignon and 1% Viognier - Wijnhuis: Boekenhoutskloof
- Regio: Franschhoek Valley
- Land: Zuid-Afrika
Deze populaire rode wijn heeft wereldwijd een cultstatus dankzij zijn weelderige aroma's van donker fruit en zijdezachte tannines met verleidelijke hints van kruiden en zijn naamgenoot chocolade op de lange afdronk. De blend bestaat voornamelijk uit Syrah die intens zwart fruit en een kenmerkende hartige olijftoon brengt, samen met Grenache die weelderige bessentonen en veel energie en levendigheid toevoegt. Er is ook wat oude wijnstok Cinsault voor elegantie en evenwicht, en een druppel Cabernet Sauvignon voor extra structuur en tannines.
Het fruit dat voor deze cuvee wordt gebruikt is voornamelijk afkomstig van wat wijnmaker Marc Kent omschrijft als "een van 's werelds beste Syrah-wijngaarden" in Swartland in de Westkaap van Zuid-Afrika. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven zorgvuldig gefermenteerd en vervolgens gerijpt in een combinatie van vaten van 2500 liter en kleinere eikenhouten vaten gedurende 13-16 maanden. Dit helpt om de tannines en de textuur te verzachten zonder de aantrekkelijke natuurlijke smaken van het fruit te overweldigen.
De producent Boekenhoutskloof is gevestigd in een charmante oude boerderij aan de rand van de Franschhoekvallei die dateert uit 1776. In 1993 werd het hele landgoed gerestaureerd en werden hier wijngaarden aangeplant met bijzondere aandacht voor Cabernet Sauvignon en Syrah. Het werd al snel een van de belangrijkste wijnhuizen van Zuid-Afrika, en werd in 2012 zelfs uitgeroepen tot wijnhuis van het jaar door de Zuid-Afrikaanse journalist John Platter.
communicatie en snelheid