Berlucchi Cuvee Imperiale Max Rose
Berlucchi Cuvee Imperiale Max Rose
- NV
- 750ml
- Bubbels
- 12.5%
- Franciacorta
- Chardonnay,
- Pinot Nero
- Berlucchi
- Lombardije
- Italië
- Jaargang: NV
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Bubbels
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Franciacorta
- Druiven: Chardonnay
Pinot Nero - Wijnhuis: Berlucchi
- Regio: Lombardije
- Land: Italië
- Jaargang: NV
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Bubbels
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Franciacorta
- Druiven: Chardonnay
Pinot Nero - Wijnhuis: Berlucchi
- Regio: Lombardije
- Land: Italië
Gelegen in de uitlopers van de Alpen neemt Berlucchi een bijzondere plaats in de Italiaanse wijnbouwgeschiedenis in als de eerste producent die Franciacorta mousserende wijnen maakte. Het verhaal van Berlucchi begon in de jaren vijftig toen de plaatselijke landeigenaar Guido Berlucchi een team vormde met de jonge wijnmaker Franco Ziliani. Hoewel Guido aanvankelijk op zoek was naar hulp om de wijnen van zijn familie te verbeteren, kwam het duo al snel met een plan om het uitzonderlijke potentieel van het landgoed te ontsluiten door elegante mousserende wijnen te maken volgens de traditionele methode, dezelfde methode die gebruikt wordt om Champagne te produceren.
Berlucchi's eerste mousserende wijn was de jaargang 1961 en sindsdien hebben ze een internationale reputatie opgebouwd voor het maken van uitstekende Franciacorta wijnen. Hun Cuvee Imperiale Rosé is samengesteld uit Chardonnay en Pinot Noir van geselecteerde locaties in de 19 gemeenten van Franciacorta. De druiven worden midden augustus tot begin september geoogst om veel frisheid en aroma's te behouden en worden vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks.
De tweede gisting vindt plaats op fles in het voorjaar na de oogst en de wijn rijpt vervolgens 24 maanden op de droesem. Zodra je een glas uitschenkt, vallen de delicate belletjes op, de verbluffende lichtroze tint die het resultaat is van de korte maceratie van de Pinot Noir. De expressieve neus barst van de wilde rode bessen, kersen en citrusvruchten, terwijl de eerste slok een heldere zuurgraad, een gemiddelde body en een zachte textuur onthult.
communication en speed ol service