San Giovenale Habemus Red Label 2019
San Giovenale Habemus Red Label 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 15%
- Cabernet Franc
- Cabernet Franc
- San Giovenale
- Lazio
- Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Cabernet Franc
- Druiven: Cabernet Franc
- Wijnhuis: San Giovenale
- Regio: Lazio
- Land: Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 15%
- Druivenras: Cabernet Franc
- Druiven: Cabernet Franc
- Wijnhuis: San Giovenale
- Regio: Lazio
- Land: Italië
Het wijnhuis San Giovenale, dat zijn naam ontleent aan een nabijgelegen Etruskische necropolis, werd opgericht in 2006 toen de succesvolle ondernemer Emanuele Pangrazi verliefd werd op deze heuvels tijdens een bezoek aan het gebied op vakantie. Emanuele werkte nauw samen met de beroemde Italiaanse enoloog Marco Casolanetti om toplocaties voor wijngaarden te vinden in de schilderachtige vallei van Blera even ten noorden van Rome en stortte zich op het leren van alles wat hij kon over het maken van goede wijn.
Hoewel lokale druiven als Sangiovese en Montepulciano niet geschikt zijn voor de leemachtige bodem, zijn de omstandigheden hier ideaal voor het maken van uitzonderlijke wijnen van internationale druivenrassen dankzij de overvloedige zomerzon en de verkoelende invloed van de nabijgelegen Tyrreense Zee. Het Cimini gebergte beschermt de wijnstokken ook tegen koude winden uit het noorden.
Pangrazi's Habemus Red Label is gemaakt van 100% Cabernet Franc, die biologisch wordt verbouwd op het landgoed. In de neus zijn er verleidelijke tonen van rode kersen, pruimen en gebakken aarde, terwijl de eerste slok een zijdezachte entree onthult, zachte tannines en hints van wilde kruiden, rook en geplette bessen die lang op de tong blijven hangen. De wijn heeft veel frisheid, waardoor hij goed past bij pastagerechten op basis van tomaten en allerlei vleeswaren en harde kazen.
communicatie en snelheid