Pecorino
Pasetti Abruzzo Pecorino 2019
Koel bewaren tot 3 jaar. Gekoeld serveren.
Pecorino is een van de beste inheemse druiven uit de Abruzzen, die doorgaans frisse, elegante witte wijnen oplevert. Dit klassieke voorbeeld van de Pasetti familie wordt begin september geoogst om de druiven optimaal te laten rijpen zonder aan frisheid in te boeten. De most wordt vervolgens gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en rijpt 2 maanden op de droesem, gevolgd door 3 maanden in de fles.
In de neus zijn er betoverende tonen van vlierbloesem, citrusschil en die zich in de mond ontwikkelen tot smaken van tropisch fruit met een gemiddelde body en veel tongstrelende frisheid. Het lichte en elegante smaakprofiel maakt deze Pecorino ideaal om te serveren als aperitief op een warme zomerdag of om te genieten bij zeevruchten en visgerechten of risotto's en Italiaanse kazen zoals Taleggio.
Het wijnhuis Pasetti werd begin 1900 opgericht toen Silvestro Pasetti zijn eerste wijngaarden kocht en druiven begon te verbouwen die hij doorverkocht om te bottelen. Later besloot zijn kleinzoon, Franco, de eigen wijnen van de familie te gaan bottelen, en nog meer vernieuwing kwam enkele decennia later toen de familie wijngaarden aankocht aan de voet van de Gran Sasso in de Apennijnen en in de groene Tirino Vallei.
Pecorino is een van de beste inheemse druiven uit de Abruzzen, die doorgaans frisse, elegante witte wijnen oplevert. Dit klassieke voorbeeld van de Pasetti familie wordt begin september geoogst om de druiven optimaal te laten rijpen zonder aan frisheid in te boeten. De most wordt vervolgens gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en rijpt 2 maanden op de droesem, gevolgd door 3 maanden in de fles.
In de neus zijn er betoverende tonen van vlierbloesem, citrusschil en die zich in de mond ontwikkelen tot smaken van tropisch fruit met een gemiddelde body en veel tongstrelende frisheid. Het lichte en elegante smaakprofiel maakt deze Pecorino ideaal om te serveren als aperitief op een warme zomerdag of om te genieten bij zeevruchten en visgerechten of risotto's en Italiaanse kazen zoals Taleggio.
Het wijnhuis Pasetti werd begin 1900 opgericht toen Silvestro Pasetti zijn eerste wijngaarden kocht en druiven begon te verbouwen die hij doorverkocht om te bottelen. Later besloot zijn kleinzoon, Franco, de eigen wijnen van de familie te gaan bottelen, en nog meer vernieuwing kwam enkele decennia later toen de familie wijngaarden aankocht aan de voet van de Gran Sasso in de Apennijnen en in de groene Tirino Vallei.
Login and Registration Form