Black Cottage Sauvignon Blanc 2023
Black Cottage Sauvignon Blanc 2023
- 2023
- 750ml
- Witte
- 12.5%
- Sauvignon Blanc
- Sauvignon Blanc
- Two Rivers
- Marlborough
- Nieuw-Zeeland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Sauvignon Blanc
- Druiven: Sauvignon Blanc
- Wijnhuis: Two Rivers
- Regio: Marlborough
- Land: Nieuw-Zeeland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 12.5%
- Druivenras: Sauvignon Blanc
- Druiven: Sauvignon Blanc
- Wijnhuis: Two Rivers
- Regio: Marlborough
- Land: Nieuw-Zeeland
Goed gekoeld serveren.
David Clouston's klassieke voorbeeld van Marlborough Sauvignon Blanc prikkelt de zintuigen met prikkelende aroma's van citroenschil, kruisbessen en vuursteen, die zo typerend zijn voor de variëteit die in de zonnigste regio van Nieuw-Zeeland wordt verbouwd. In de mond combineren smaken van rijp kiwifruit, ananas en zwarte bessenblad harmonieus met een zilte mineraliteit en watertandende zuren.
David haalt de druiven voor deze levendige wijn uit de Wairau en Awatere valleien van Marlborough, waar de wijngaarden op de heuvels zijn aangeplant om een perfecte balans tussen rijpheid en frisheid in de wijnen te garanderen. Net als zijn maker heeft deze wijn een gemoedelijk, plezierig karakter en daarom trekken David en zijn vrouw Pip hem vaak uit de kast als ze een van hun grote zomerbarbecues houden in Black Cottage.
Deze filosofie om wijnen te maken die het leven vieren werd geboren nadat David jarenlang wijn had gemaakt in Chili, Frankrijk en de VS en uiteindelijk besloot zijn droom na te jagen om naar huis terug te keren en zijn eigen unieke project op te zetten. Vrienden moedigden hem aan het wijnhuis Black Cottage te noemen, omdat ze vonden dat het nederige huis op het terrein waar het echtpaar woont en vaak vrienden ontvangt, het perfecte symbool was voor zijn heerlijke, toegankelijke wijnen. Vandaag blijft het project bloeien en zich uitbreiden, waarbij David wijngaarden onderzoekt in Wairau en Awatere met steeds meer uitdagende microklimaten om de grenzen van zijn wijnmaken naar een hoger niveau te tillen.
Great as always!