Wat zijn enkele leuke feiten over Georgische wijn?

De prachtige Georgische nectar neemt al sinds de oudheid een betoverende plaats in de wereld van de wijngaarden in. Archeologisch bewijs suggereert dat de eerste wijnen al in 6000 voor Christus in Georgië werden gemaakt, en daarmee wordt het beschouwd als een van de oudste wijnproducerende regio's ter wereld. Dit is wat Georgische wijn echt uniek maakt - de grote selectie van meer dan 500 verschillende inheemse druiven, waarvan vele universeel afwezig zijn. De Georgische kunst van het wijnmaken heeft een fantastisch kenmerk, meestal qvevri genoemd, waarbij druiven worden gefermenteerd in een groot kleivat dat onder de grond wordt begraven. Deze traditionele methode zorgt ervoor dat wijntabletten een andere smaak en textuur krijgen dan de rest, waardoor ze geïndividualiseerd worden. De Georgische wijncultuur gaat diep in de nationale traditie, waarbij alle rituelen en tradities rond het maken van wijn van generatie op generatie worden doorgegeven en verrijkt. Van de energieke feesten tot het geweldige terroir, Georgische wijn heeft een sprankelend spectrum aan spannende verhalen die wijnmakers je kunnen vertellen en interesses die elke wijnliefhebber zou hebben.
Denk eraan dat alleen ingelogde gebruikers vragen kunnen stellen