Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2019
Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2019
- 2019
- 750ml
- Rode
- 16.5%
- Amarone
- 85.0% Corvina,
- 10.0% Rondinella,
- 5.0% Oseleta
- Zenato
- Veneto
- Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 16.5%
- Druivenras: Amarone
- Druiven: 85.0% Corvina
10.0% Rondinella
5.0% Oseleta - Wijnhuis: Zenato
- Regio: Veneto
- Land: Italië
- Jaargang: 2019
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Rode
- Alcoholgehalte: 16.5%
- Druivenras: Amarone
- Druiven: 85.0% Corvina
10.0% Rondinella
5.0% Oseleta - Wijnhuis: Zenato
- Regio: Veneto
- Land: Italië
Genesteld in het hart van de Italiaanse Valpolicella ligt 95 hectare aan topwijngaarden in wat beschouwd wordt als de klassieke zone van zowel Lugana als Valpolicella. Opgericht door Sergio Zenato, omvatten de wijngaarden twee gezichten: Een witte, de andere rode. Sergio's verbondenheid met het land, zijn mensen en zijn inzet voor lokale druivensoorten heeft Zenato een integraal onderdeel gemaakt van het behoud van traditie en duurzaamheid in de regio. Al meer dan 60 jaar bewaart de familie Zenato het land en de tradities die zo speciaal zijn voor Laguna en Valpolicella.
De Amarone della Valpolicella Classico wordt gemaakt op de traditionele Amarone-manier waarbij de druiven worden gedroogd voordat ze tot wijn worden verwerkt. In het geval van deze wijn worden de druiven 4 maanden gedroogd en het eigenlijke persen gebeurt pas in januari. De druiven blijven op de schil voor een langzame gisting en daarna rijpt de wijn 36 maanden in grote Slavonische vaten. Met de klassieke druiven Amarone, Corvina, Rondinella, Oseleta en Croatina is deze wijn intens en toch evenwichtig.
De neus toont rijke aroma's van gedroogde bramen en laurier, leer, pure chocolade, vanille en een vleugje rook. In de mond zijn zoethout, mokka, gedroogde pruimen en zoete vruchtencake te vinden, want deze wijn is halfdroog en weelderig. De tannines zijn zacht en soepel met een romige afdronk in de mond. Lekker bij stevige pastagerechten, rood vlees, rijpe kazen of een chocolade dessert.
Pas de problème particulier.