Tselepos Mantineia Moschofilero 2023
Tselepos Mantineia Moschofilero 2023
- 2023
- 750ml
- Witte
- 13%
- Moschofilero
- Tselepos
- Peloponnesos
- Griekenland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 13%
- Druivenras: Moschofilero
- Wijnhuis: Tselepos
- Regio: Peloponnesos
- Land: Griekenland
- Jaargang: 2023
- Flesinhoud: 750ml
- Wijnsoort: Witte
- Alcoholgehalte: 13%
- Druivenras: Moschofilero
- Wijnhuis: Tselepos
- Regio: Peloponnesos
- Land: Griekenland
Gevestigd in het wijngebied Mantineia, produceert het wijnhuis Tselepos Griekse wijnen van hoge kwaliteit, zowel stille als mousserende, zowel van inheemse druiven, zoals Moschofilero en Agiorgitiko, als van internationale blends.
Deze droge witte wijn wordt gemaakt met Moschofilero-druiven, een inheemse Griekse wijnstok van de Peloponnesos van eigen wijngaarden en druiven die geselecteerd zijn in het DOP-gebied. Het continentale klimaat en de hoogte van de gewassen (500 - 750 meter) garanderen de geleidelijke rijping van de druiven met als gevolg de ontwikkeling van het aromatisch potentieel en de natuurlijke hoge zuurgraad van de wijnstok. De witte vinificatie vindt plaats met cryo-maceratie gedurende 8 uur en gisting in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur.
Hoewel wijnen van Moschofilero-druiven over het algemeen worden beschouwd als aromatische wijnen die binnen twee jaar na productie moeten worden gedronken, is deze Mantineia van Tenuta Tselepos in werkelijkheid bestand tegen de tijd en kent hij een zeer interessante evolutie. In feite komen na verloop van tijd de zilte en minerale componenten naar voren, waarbij de aangename frisheid van de jeugd behouden blijft.De bloemige aroma's zijn intens en persistent met een overwicht van roos, citroen en viooltjes. In de mond is hij fris door zijn zuurgraad, met een goede kracht en persistentie, en een aangename afdronk. Hij is ideaal als aperitief en past goed bij salades, rauwe vis en schaaldieren, voorgerechten met vis of wit vlees, licht gebakken vis en groenten, witte kazen.
Ok!