Canadese wijnen
Canadese wijnen zijn buiten het land weinig bekend, maar wie ze ontdekt geniet ervan. Dankzij het koele klimaat produceert Canada veel van 's werelds beste ijswijnen en elegante droge en mousserende witte wijnen. Canada's eerste commerciële wijnmakerij werd halverwege de 19e eeuw geopend, en tegenwoordig zijn er meer dan 800 producenten met een vergunning.
De belangrijkste wijngebieden van Canada
Omdat een groot deel van het land ongeschikt is voor het verbouwen van druiven, is de Canadese wijnbouw geconcentreerd in twee hoofdgebieden, Ontario en British Columbia. Ontario alleen al heeft tweederde van de wijngaarden van het land en produceert meer dan 90% van de Canadese ijswijn. De bekendste subregio van Ontario is het Niagara Peninsula, dat de beste knapperige, aromatische witte wijnen en intense, zoete ijswijnen van Canada produceert door de druiven op de wijnstok te bevriezen.
Canadese druivenrassen
Als gevolg van het koude klimaat planten Canadese wijnmakers vaak winterharde hybride druivenrassen, zoals Vidal, dat vaak wordt gebruikt voor het maken van ijswijnen. Deze Canadese wijnen van hoge kwaliteit zijn overvloedig zoet en passen goed bij blauwe kazen, desserts op basis van fruit of pittige gerechten. Voor witte wijnen zijn Riesling en Gewurztraminer geschikt voor koelere omstandigheden, terwijl Merlot, Pinot Noir en Cabernet Franc typisch Canadese rode rassen zijn.
.
The order arrived within one week, so happy! Thank you! Will order again👍🏻