Koel maximaal 9 jaar.
Decanteertijd: 1 uur.
Vivid, diep robijnrood van kleur. Deze stevige, volle wijn van een nieuwe Sardijnse wijngaard levert een complexe, intense maar nog jonge neus van rijp rood fruit, droog kruid met rokerige hints van zoethout en mirte. Het volle, harmonieuze mondgevoel onthult elegante chocolade- en cassisaroma's die een consistente lijn volgen, met evenwichtige, sappige tannines die doorlopen tot een lange, nootachtige afdronk met subtiele karameltoetsen. De gedempte eikensmaak toont het succes van de wijnboer om een wijn te maken die zowel jong als rijp plezierig is. Zeer verfijnd, maar uiterst drinkbaar met een blijvende indruk van zijn zachte, donkere en evenwichtige vakmanschap. Gerijpt in 30% nieuwe Franse eikenhouten barriques gedurende 18 maanden. Doelbewust en deskundig vakmanschap onderstrepen deze wijn, die alleen kan worden gedronken of in combinatie met stoofschotels, lamsvlees of wild.
Een ambitieus aanbod van wijnmaker Sebastiano Rosa, deze wijn profiteert van de nabijheid van de oceaan voor zijn koele briesjes om de hete, droge zomers in het zuidwesten te matigen. Het wijnjaar is gemaakt van 85% Carignano, 10% Cabernet en 5% Merlot, verbouwd op de gemengde kalk-, klei- en zandgrond van de oude Narcao en Barrua wijngaarden van de wijnmaker. De betrouwbaar lage zuurgraad van de Carignano-druif die in de Sulcis-regio wordt geteeld, zorgt voor een uitgesproken, verfijnde zachtheid.
communicatie en snelheid