Georgische wijnen
Georgische wijnen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de nationale cultuur en zijn nauw verbonden met het volk en oude tradities. In dezelfde regio ontdekte een groep archeologen onlangs de oudste kelder ter wereld, die 6000 jaar oud is. Wijn staat nog steeds op de Georgische tafel en het is heel gebruikelijk dat Georgische families hun eigen wijn maken. Ontdek Georgische wijnen op 8wines, en ontdek de beste wijngebieden in dit oude wijnland, per glas.
Grootste Georgische wijngebieden
Er zijn negen Georgische wijngebieden, die het hele land bestrijken.In het noordoosten, aan de voet van de Kaukasus, is Kakheti de populairste en productiefste regio. In centraal Georgië ligt Kartli, waar de druiven zich hebben aangepast aan het hete, droge klimaat. Aan de westelijke grens ligt Imereti, waar de wijnstokken beschermd zijn tegen de wind. Het subtropische westen produceert vooral zoete wijnen voor de lokale markt.
Georgische druivenrassen
Georgië heeft het grootste aantal druivenrassen ter wereld. Er zijn er ongeveer 500, hoewel er tegenwoordig minder dan 50 gevinifieerd worden. Tot de inheemse druivenrassen van Georgië behoren de witte Rkatsiteli, die vooral in het oosten van het land wordt verbouwd, en de Mtsvane, die zes subvariëteiten kent. Ze kunnen gevinifieerd worden volgens de Europese methode, met korte maceraties, of volgens de traditionele methode, met lange qvevri maceraties, wat heel andere resultaten oplevert. Saperavi is een oude rode druif met verschillende ondersoorten, geteeld op kleine percelen verspreid over het land en in staat om diepe, gestructureerde wijnen te produceren voor eersteklas culinaire combinaties.
.
communication en speed ol service