Winkelwijnen
Winkelwijnen worden gemaakt door kleine, vaak familiebedrijven die traditionele, ambachtelijke methoden gebruiken. Deze wijnhuizen produceren vaak niet meer dan 10.000 kisten wijn per jaar en hebben kleine percelen wijnstokken die ze met de hand oogsten. Boetiekwijnhuizen zijn vaak al meerdere generaties in de familie of zijn onlangs opgericht door jonge, innovatieve wijnmakers.
Kunstmatige wijnmaakmethoden
Omdat boetiekwijnhuizen over het algemeen zeer kleinschalig zijn, moet veel van het werk met de hand worden gedaan. In de oogsttijd helpt vaak de hele familie en de plaatselijke gemeenschap met het plukken van de druiven. Kleinschalige productie maakt het mogelijk zeer hoge kwaliteitsnormen te handhaven en meer aandacht te besteden aan details tijdens het hele wijnbereidingsproces. Boetiekwijnhuizen doen vaak het meeste werk met de hand, inclusief het bottelen en etiketteren van al hun wijnen.
Belangrijke regio's van boutique wijnen
Boutique wijnen worden overal ter wereld geproduceerd, maar er zijn bepaalde regio's waar ze vaker voorkomen. Bourgondië, in Frankrijk, is een goed voorbeeld. Volgens het erfrecht moet het eigendom gelijkelijk worden verdeeld tussen alle kinderen, wat leidt tot veel kleine wijnmakerijen waar traditionele ambachtelijke methoden als de norm worden beschouwd. Boutique wijnmakerijen zijn ook te vinden in de Nieuwe Wereld, waaronder Californië, Australië en Zuid-Afrika, waar een sterke culturele hang naar innovatie en experimenteren bestaat.
.
The order arrived within one week, so happy! Thank you! Will order again👍🏻