Riesling
D'Arenberg Dry Dam Riesling 2020
Koel bewaren tot 4 jaar. Serveer gekoeld.
D'Arenberg in de McLaren Vale in Australië is misschien het meest bekend om zijn oude wijnstokken Shiraz en Cabernet Sauvignon, maar ze produceren ook sensationele witte wijnen zoals deze knapperige droge Riesling. Volgens het wijnhuis is het vernoemd naar de dam die de buren in 1992 bouwden en die geen water hield.
In tegenstelling tot die onfortuinlijke boeren maakt d'Arenberg deze wijn zonder irrigatie van hun oude rieslingstokken. Het gebrek aan water dwingt de wijnstokken om diep te graven naar vocht, wat zorgt voor lage opbrengsten en aromatische, intens smakende druiven met veel karakter. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven gekneusd en gekoeld voordat ze een lange, koele gisting ondergaan, die vroegtijdig wordt gestopt om een klein beetje restsuiker over te houden om de hoge zuurgraad in balans te houden.
In de neus domineren heldere groene appel, citroen en subtiele bloementonen, terwijl er in de mond hints zijn van rijpe peer, limoen en pittige sorbet. De heerlijke frisheid en lichte body maken dit een geweldige wijn om te delen met vrienden als aperitief of om te proeven bij verse oesters, pittige Aziatische salades of sushi. Ideaal om nu te drinken, hoewel hij desgewenst ook nog een paar jaar kan worden bewaard.
D'Arenberg in de McLaren Vale in Australië is misschien het meest bekend om zijn oude wijnstokken Shiraz en Cabernet Sauvignon, maar ze produceren ook sensationele witte wijnen zoals deze knapperige droge Riesling. Volgens het wijnhuis is het vernoemd naar de dam die de buren in 1992 bouwden en die geen water hield.
In tegenstelling tot die onfortuinlijke boeren maakt d'Arenberg deze wijn zonder irrigatie van hun oude rieslingstokken. Het gebrek aan water dwingt de wijnstokken om diep te graven naar vocht, wat zorgt voor lage opbrengsten en aromatische, intens smakende druiven met veel karakter. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven gekneusd en gekoeld voordat ze een lange, koele gisting ondergaan, die vroegtijdig wordt gestopt om een klein beetje restsuiker over te houden om de hoge zuurgraad in balans te houden.
In de neus domineren heldere groene appel, citroen en subtiele bloementonen, terwijl er in de mond hints zijn van rijpe peer, limoen en pittige sorbet. De heerlijke frisheid en lichte body maken dit een geweldige wijn om te delen met vrienden als aperitief of om te proeven bij verse oesters, pittige Aziatische salades of sushi. Ideaal om nu te drinken, hoewel hij desgewenst ook nog een paar jaar kan worden bewaard.
Login and Registration Form